Primarul Tecuciului are „meci” (și) cu Apă Canal. Acuzaţii la adresa municipalității

Primarul Tecuciului are „meci” (și) cu Apă Canal. Acuzaţii la adresa municipalității
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În prezent, operatorul Regional Apă Canal SA, urmează să implementeze Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați - etapa 2, proiect finanțat din fonduri europene, ce include investiții și în UAT Matca (sistem de alimentare cu apă și de canalizare pentru întreaga comună). Până în prezent, Apă Canal SA a realizat deja investiții în zonă, finanțate din fonduri europene, în proiectele anterioare, respectiv, cele finanțate prin POS Mediu și prin POIM - etapa 1. Per total, valoarea acestora, efectuate atât pe teritoriul UAT Tecuci, pentru alimentarea cu apă potabilă a UAT Matca, precum și preluarea, transportul și tratarea apelor uzate din UAT Matca, este de circa 40,81 milioane de lei.

Conform unui comunicat al operatorului regional, pentru derularea proiectului, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului Tecuci s-a identificat, în anul 2021, traseul optim de amplasament, pe un teren aparținând domeniului public, al investițiilor necesare în proiect: conductă de aducțiune, cu o lungime de aproximativ 4,288 kilometri, amplasată pe strada Ștefan Corodeanu și DJ 251, până la limita cu UAT Matca, și o stație de pompare apă potabilă, amplasată adiacent DJ 251. Pentru acestea, Primăria Tecuci a emis deja certificat de urbanism, fiind necesară, ulterior, adoptarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local (CL) Tecuci pentru punerea la dispoziție a terenurilor.

Tot potrivit Apă Canal SA, în ședința de CL din 31 mai, deși proiectul de hotărâre a fost inclus pe ordinea de zi, în timpul ședinței, primarul Lucian Costin l-a retras, fără niciun motiv. "Prin comportamentul său, total împotriva legii, primarul Costin Lucian-Grigore pune în pericol posibilitatea de a accesa finanțare europeană pentru înființarea unui sistem public de alimentare cu apă și rețea de canalizare în UAT Matca, aceasta fiind cea mai mare comună din județ care nu beneficiază în prezent de aceste servicii publice", se mai arată în același comunicat.

Contactat telefonic de cotidianul nostru, primarul tecucean este de părere că lucrările ar trebui efectuate pe un alt traseu. "Am analizat propunerea și nu mai suntem de acord. Între timp, am identificat surse de finanțare pentru reabilitarea parcului și a unei artere de circulație prin și pe care se dorea efectuarea lucrărilor de către Apă Canal, iar prioritate are dezvoltarea Tecuciului. În urma reanalizării, vom solicita o altă variantă de traseu, deoarece nu este nicio problemă ca aducțiunea să fie mutată o stradă sau chiar două", a precizat Lucian Costin pentru "Viața liberă".

Citit 2712 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2022 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.