Noua ofertă Engie pentru gaze, de aproape trei ori mai mare

Noua ofertă Engie pentru gaze, de aproape trei ori mai mare
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Engie România, cel mai mare furnizor de gaze naturale al populației, a început să trimită noile oferte de preț pentru gălățenii cărora le expiră contractele în ultima zi a lunii iunie. Astfel, prețul oferit începând cu data de 1 iulie este de aproape trei ori mai mare decât cel actual, însă scumpirea nu se va resimți foarte puternic în buzunarele oamenilor, aflați încă la adăpost prin plafonarea prețurilor, aflată în vigoare până pe 31 martie 2023. După acea dată, Dumnezeu cu mila!

Clienților care beneficiază de planul tarifar „Engie Gas Start”, adică cei care au ales anul trecut să nu treacă în piața concurențială și să păstreze Engie ca furnizor, le expiră contractele pe 30 iunie 2022, adică la sfârșitul acestei luni. Ei au început să primească, în plic, noua ofertă Engie pentru acest plan tarifar, valabilă în perioada 1 iulie 2022 – 31 martie 2023. Noua ofertă este de 0,57 lei/kWh (fără TVA), de aproape trei ori mai mare decât actualul preț de 0,21 lei/kWh (fără TVA). Mai exact, de 2,7 ori mai mare. Cu tot cu TVA, prețul pe care-l vor plăti gălățenii beneficiari ai planului „Engie Gas Start”, de la 1 iulie, va fi de 0,68 lei pentru fiecare kWh consumat.

Scumpirea efectivă pe care o vor simți consumatorii nu va fi, însă, la fel de mare. Asta, pentru că, în perioada 1 aprilie 2022 -31 martie 2023, prețul final al gazelor naturale facturate pentru clienții casnici este plafonat la valoarea de maximum 0,31 lei/kWH, cu toate taxele incluse, conform OUG 27/2022.

Punând la socoteală și TVA-ul, reiese că, pe perioada plafonării prețurilor, gălățenii vor scoate din buzunar pentru plata facturilor o sumă cu numai 24 la sută mai mare decât până acum.

După data de 31 martie 2023, dacă nu vor fi aprobate alte măsuri pentru protejarea populației, clienții beneficiari ai planului tarifar „Engie Gas Start” vor plăti 0,68 lei pentru fiecare kWh consumat.

„Te asigurăm că pentru toate ofertele noastre depunem eforturi pentru a asigura prețuri și condiții avantajoase tuturor clienților noștri, indiferent de context. Astăzi, cu atât mai mult, în fața unor condiții dificile, facem tot posibilul să diminuăm efectul creșterilor de preț fără precedent și să găsim soluții, în primul rând, responsabile și prudente, care, mai presus de toate, să nu afecteze continuitatea alimentării cu gaze naturale a clienților noștri. Actualele prețuri de furnizare sunt puternic influențate de volatilitatea și creșterea prețurilor gazelor naturale, pe fondul incertitudinilor create de contextul actual al pieței”, se menționează în notificările trimise de Engie.

Citit 9152 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2022 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.