Crapii japonezi din Parcul "Viva", transferați în rezervoare, pentru curățarea iazului (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Crapii japonezi din Parcul "Viva", transferați în rezervoare, pentru curățarea iazului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Înghesuiți în două rezervoare de plastic pline cu apă, crapii japonezi din Parcul "Viva" așteaptă cu nerăbdare să se încheie lucrările de igienizare a iazului din care au fost scoși. Accesul cetățenilor în zona iazului și pe cele două poduri a fost restricționat, iar unii gălățeni se întreabă cu îngrijorare sau dezamăgire de ce bazinul a fost golit de apă și dacă va fi cumva desființat.

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", echipele Gospodărire Urbană SRL au demarat săptămâna trecută lucrări de igienizare a iazului din Parcul "Viva", a cărui apă devenise tulbure și verde, din cauza suprapopulării cu pești. Curioși să aflăm cum se desfășoară operațiunea - având în vedere că în 2018, la prima operațiune de curățare și dragare a iazului, peştii exotici ajunseseră să se zbată în mâl - am ajuns, luni după-amiază, în parc. Mai întâi ne-a atras atenția banda care restricționa accesul cetățenilor în zona iazului, al cărui bazin era aproape golit de apă. Crapii japonezi se puteau vedea înotând înghesuiți în apa din două rezervoare de plastic, de câte o mie de litri, care fuseseră amplasate pe spațiul verde, sub un copac. Acvariile de ocazie erau acoperite cu lăzi de plastic. Neînțelegând ce se întâmplă, unii gălățeni se întrebau dacă va fi desființat cumva iazul și de ce s-ar lua o asemenea măsură.

Potrivit conducerii Gospodărire Urbană, operațiunile de curățare și igienizare a iazului vor dura aproximativ două săptămâni. În ceea ce privește crapii japonezi, ni s-a transmis că au fost luate strict măsurile recomandate de specialiști, prin urmare ar trebui să reziste unei "cazări" prelungite în cele două bazine de plastic.

 

Citit 2077 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.