Finanțare de peste 13 milioane de lei pentru Spitalul de Pediatrie

Finanțare de peste 13 milioane de lei pentru Spitalul de Pediatrie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Miercuri, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a semnat 17 contracte de finanțare în valoare totală de peste 144,65 milioane lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020). Astfel, se asigură finanțarea pentru modernizarea infrastructurii spitalicești mult afectată, începând cu anul 2020, urmare a efectelor generate de criza sanitară.

Printre contractele de finanțare cu cea mai mare valoare totală este și cel semnat pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați, fiind alocați peste 13,09 milioane lei. Altfel, 14,43 milioane lei merg către Spitalul Municipal de Urgență Moinești, iar pentru Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila”, 9,33 milioane lei.

Totodată, pe lista finanțărilor aprobate miercuri prin POIM,  se regăsește și Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” din oraș, alături de unități sanitare din alte 13 localități din țară.

“Am semnat contracte de finanțare pentru a răspunde nevoii de creștere a siguranței pacienților din unitățile spitalicești publice care utilizează fluide medicale. MIPE, pentru a asigura finanțarea integrală a proiectelor depuse, a supracontractat alocarea inițială a apelului de proiecte de 50 milioane euro, până la 150 milioane euro, iar ulterior a suplimentat bugetul până la 173 milioane euro. Finanțarea proiectelor este destinată instalării de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, precum și de reabilitare, modernizare sau extindere a infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și a infrastructurii de fluide medicale”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat în MIPE.

Citit 1272 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.