Trei partide acasă în „Cupa României”. Tragere la sorți bună pentru Oțelul

Trei partide acasă în „Cupa României”. Tragere la sorți bună pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Gruparea gălățeană a fost prezentă în urnele pentru stabilirea fazei grupelor din cea de-a doua competiție națională.

După ce a trecut de Viitorul Ianca și Jiul Petroșani, Oțelul a avansat în faza grupelor ”Cupei României”, acolo unde a avut parte de o tragere la sorți favorabilă. În primul rând, s-a decis că toate cele trei meciuri se vor disputa pe teren propriu, ceea ce înseamnă că sunt evitate deplasările lungi și obositoare, plus că poate fi suplimentat bugetul din vânzare de bilete (chiar dacă încasările din bilete se vor împărți între cele două cluburi) și, eventual, din punctele obținute.

Iată componența celor șase grupe conform tragerii la sorți:

Grupa A: Sepsi,  FC Voluntari, Craiova FCU, Petrolul, Unirea Slobozia, Dinamo;

Grupa B: FCSB, FC Botoșani, UTA, CS Mioveni, Gloria Buzău, OȚELUL;

Grupa C: CFR Cluj, Farul, Rapid, U Cluj, Dumbrăvița, CSM Alexandria;

Grupa D: CSU Craiova, FC Argeș, Chindia, Hermannstadt, Ocna Mureș, Minaur Baia Mare.

Fiecare echipă va avea de disputat câte trei partide, cu câte un adversar din fiecare din cele trei urne valorice. Echipa mai slab clasată în sezonul precedent va organiza meciurile pe teren propriu. Prima etapă din faza grupelor este programată pe 19 octombrie.

Astfel, Oțelul va avea de jucat cu CS Mioveni primul joc, după care urmează să vină la Galați FCSB și Gloria Buzău. Din fiecare grupă se vor califica primele două clasate în faza sferturilor de finală.   

Dorinel Munteanu, managerul tehnic al SC Oțelul, s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți: ”Sunt mulțumit din toate punctele de vedere și ne dorim să ne calificăm mai departe. Cum am spus de la început, tratăm foarte serios «Cupa României» și e important pentru noi să mergem pe două fronturi, pentru că avem un lot numeros și echilibrat valoric. Aștept ca la toate meciurile să jucăm cu stadionul plin, pentru că avem nevoie de sprijinul fanilor noștri”.

Meci de campionat, la Galați

Până la jocurile din Cupă, Oțelul are de trecut, duminică (ora 11,00), de Viitorul Tg. Jiu, pe propria arenă. Gălățenii se află pe primul loc înaintea etapei și au nevoie de un succes pentru a conduce plutonul echipelor fruntașe, mai ales că vor urma o serie de meciuri grele. Pentru acest joc, Dorinel Munteanu nu se va putea baza pe Jardan și Ghiocel, ambii accidentați.

Adversarul de duminică al Oțelului a primit doar cinci goluri până acum în campionat, fapt care l-a determinat pe managerul tehnic al echipei să laude echipa adversă: ”Viitorul este un adversar solid, o echipă bună a campionatului, cu stabilitate financiară. E clar că ne poate pune probleme, dar noi sperăm să reușim să ne impunem. S-au terminat și concediile, este vremea bună, așa că îi așteptăm pe suporterii noștri să vină în număr cât mai mare la stadion”.

Partida de duminică este transmisă și la tv, pe canalele DigiSport1 și PrimaSport1.

Citit 5143 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.