Două firme gălățene prelungesc pista aeroportului din Oradea

Două firme gălățene prelungesc pista aeroportului din Oradea
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Contractul pentru prelungirea pistei aeroportului Oradea a fost semnat cu asocierea Precon Transilvania SRL (în calitate de lider) - Citadina 98 SA - Lemacons SRL, informează Consiliul Județean Bihor. Contractul pentru proiectarea și executarea proiectului la care sunt asociate cele două firme gălățene are o valoare de 79,4 milioane de lei (fără TVA) și o durată de execuție de 13 luni (6 luni pentru proiectare și 7 luni pentru execuția lucrărilor).

Conform CJ Bihor, proiectul are ca obiective principale extinderea pistei de decolare-aterizare cu 400 de metri (ceea ce va duce la creșterea capacității operaționale a aeroportului), instalarea unui sistem de radionavigație pentru asistență la aterizare, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare și achiziția de echipamente pentru întreținerea suprafețelor de manevră.

De asemenea, proiectul presupune achiziția și instalarea instrumentelor de aterizare de precizie și a unui sistem de balizaj luminos la capătul pistei dinspre Nojorid. Cu ajutorul acestui echipament se va degreva spațiul aerian de deasupra orașului Oradea de survolul aeronavelor, întrucât direcția de aterizare nu va mai fi dinspre nord, ci dinspre sud. Această modificare va reduce semnificativ gazele cu efect de seră și poluarea fonică generate de aeronave deasupra municipiului Oradea.

Citit 4219 ori Ultima modificare Luni, 27 Martie 2023 07:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.