Zebră semaforizată, paralelă cu... gardul pe un bulevard modernizat!

Zebră semaforizată, paralelă cu... gardul pe un bulevard modernizat!
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Ciudata amenajare rutieră a apărut recent pe bulevardul George Coșbuc, pe segmentul care face obiectul unei investiții record de reabilitare a infrastructurii rutiere. O poate remarca oricine trece prin zona intersecției bulevardului cu strada Zefirului, pe partea fostului Vinalcool.

Trotuarul proaspăt reabilitat, amenajat cu pistă pentru bicicliști, se desparte în dreptul intersecției bulevardului cu strada Zefirului, creând aparența unei căi de acces care începe în Coșbuc și se termină în circa doi metri, în gard! Despărțitura este marcată cu o trecere de pietoni, bandă roșie de limitare a vitezei și, bonus, semafoare! Pentru ce ar fi necesară o astfel de amenajare în condițiile în care aleea nou creată nu duce nicăieri?

Am aflat răspunsul de la Biroul de Presă al Primăriei Galați. ”Acolo este un dezvoltator privat, care va demara o investiție care va necesita o cale de acces către o parcare. Din acest motiv s-a decis înființarea și executarea acelei treceri de pietoni, pentru ca, atunci când investiția se va realiza, să nu mai fie necesară o nouă intervenție pe partea de semnalizare rutieră”, a explicat Ovidiu Matache, din partea Biroului de Presă al Municipalității. Dincolo de rostul strict tehnic al trecerii de pietoni, rămâne totuși discutabilă oportunitatea semaforului din punct de vedere rutier, având în vedere riscul de ambuteiaj ce s-ar putea crea când pietonii vor avea ”verde”, iar mașinile care intră sau ies din parcare vor trebui să aștepte. 

Proiect scump, nevoi variate

Reamintim că proiectul prin care a fost realizată anticipat această amenajare este unul dintre cele mai mari și mai grele de reabilitare a infrastructurii rutiere din Galați. Investițiile în cadrul proiectului cu finanțare europeană, estimat la 104.000.000 lei, vizează carosabilul, trotuarele și calea de rulare a tramvaielor, pe tronsonul cuprins între arterele Henri Coandă și Alexandru Măcelaru. În acest context, poate nu e târziu și nici prea costisitor ca și alte porțiuni din tronsonul vizat să fie reabilitate, ca de exemplu, trecerea de pietoni (foto 3) de pe Alexandru Măcelaru, în dreptul Spitalului de Boli Infecțioase, al cărei marcaj a dispărut aproape în totalitate.

Citit 15215 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2023 07:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.