Adolescenți care vor să schimbe lumea prin implicare. Ziua Voluntariatului

Adolescenți care vor să schimbe lumea prin implicare. Ziua Voluntariatului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru angajații Fundației "Inimă de Copil", ziua de 5 decembrie este considerată Ziua Voluntariatului. Reprezentantul cu comunicarea din cadrul fundației ne prezintă povestea unor adolescenți, dedicați trup și suflet în activități de voluntariat pentru cei care au nevoie de alții pentru a supraviețui. "Adolescenți deciși să schimbe lumea! Eliana este elevă în clasa a XI-a și a început voluntariatul în vacanța din vara care a trecut. Când avea timp, ajungea zilnic la fundație, iar de când a început școala face eforturi să vină de două - trei ori pe săptămână", ne-a transmis Marius Țuca, purtătorul de cuvânt al Fundației "Inimă de Copil".

"Pe mine m-a motivat dorința de a lucra cu copiii și de a obține experiență în domeniul educației, întrucât visul meu de mică este să devin profesoară. Pentru mine, voluntariatul înseamnă să dau înapoi măcar o parte din binele și din ajutorul pe care l-am primit și eu de-a lungul timpului. Nu toți copiii au parte de aceleași șanse frumoase în viață. Iar eu vreau să mă asigur că ei nu sunt și nu se simt singuri în călătoria lor prin tinerețe", spune Eliana.

Robert are mai mult de un an de când este pasionat de voluntariat. "Căutam ceva care să îmi umple timpul. Câteva colege care deja erau voluntare m-au încurajat să încerc, deoarece am o fire calmă și binevoitoare. Am aflat că voluntariatul îți oferă șansa să te descoperi, să îți oferi ajutorul din inimă", explică Robert.

Adina are 16 ani și vine de trei ori pe săptămână să lucreze cu copiii de la Centrul din Pechea. "M-a motivat dragostea pentru copii și dorința de a face cât mai multe activități în afara școlii. Pentru mine, voluntariatul înseamnă creativitate și bunătate", susține Adina. Își amintește cu plăcere de primirea de care a avut parte când a venit la Fundația "Inimă de Copil", un loc pe care acum îl consideră o a doua casă. "Când am intrat prima oară în această fundație, am fost întâmpinată cu zâmbete, îmbrățișări și vorbe frumoase și de atunci mi-am dat seama că Fundația «Inimă de Copil» e mult mai mult decât un centru de zi în care faci teme. Pentru mine, Fundația «Inimă de Copil» este un ținut unde copiilor le este permis să zâmbească, este un loc unde te poți simți în siguranță indiferent de situație, o a doua casă, o a doua familie. Este locul de unde nu ai putea pleca decât cu zâmbetul pe buze", adaugă Adina.

De Ziua Voluntariatului, Fundația "Inimă de Copil" își exprimă respectul față de toți cei care își găsesc timp să clădească destinele altora.

Citit 854 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2023 08:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.