Tânărul student care muncește pentru propriul vis

Tânărul student care muncește pentru propriul vis
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Trebuie spus că, printre studenți, nu doar fetele au spirit antreprenorial dezvoltat, ci și băieții.

În vârstă de 19 ani, F.R. este student la Facultatea de Inginerie, anul I. Din necesitatea de resurse financiare și din plăcere pentru ceea ce face, tânărul a început să tundă băieții din Campusul Studențesc "Alexandru Ioan Cuza". "Mama mea este frizeriță şi de la ea am învățat această artă. Da, pentru mine, este o artă. Am mereu o atitudine foarte serioasă atunci când vin clienții la mine, deoarece de mine și de capacitățile mele depinde cum va arăta persoana respectivă următoarele luni", ne-a spus tânărul.

După cum ne-a povestit, încă de când a venit în cămin, și-a făcut un scop în a se face cunoscut în rândul băieților și a avea cel puțin un client pe zi. "Evident, ca orice începător, am început prin a-mi tunde prietenii. Nu le ceream un preț mare, doar îi rugam să-mi facă reclamă în rândul cunoscuților".

Treptat, a început să aibă suficienți clienți care-şi doresc să beneficieze de serviciile lui. Mărturisește că nu are nevoie de prea mare publicitate, pentru că are deja câte doi, trei clienți pe zi și nu ar dori să pună facultatea pe locul secund. "De obicei îmi ia câte o oră pentru a tunde o persoană. Unii vor spune că e mult, alții că e puțin, mie însă îmi place să acord fiecărui client atenție și dăruire", ne-a spus F.R.

Tânărul vorbește cu multă dăruire despre mica lui afacere. "Mereu am tuns băieți, dar recent au venit şi două fete. Mare mi-a fost mirarea, dar m-am descurcat. Mi-au promis că vor reveni", ne-a spus tânărul. F.R. se consideră un băiat cu inițiativă și îi plac provocările, astfel că i s-a părut interesantă experiența de a tunde fete.

Visul lui cel mare în acest domeniu este ca în viitor să-și deschidă propriul său salon.

Citit 2261 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 09:50

4 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 10 Ianuarie 2023 12:17
    5.13.168.***
    Subscriu primilor 3 comentatori. Meseria de frizer este onorabila ca orice meserie care este cinstita! Exceptie, cea mai veche din lume... aia nu este deloc onorabila!

    DA, ar avea mai multe sanse in afara ca ORICE... banutul este banut. respect... trb sa fii tare sa nu te lasi calcat in picioare... adaptabil... macar l eng fra ger mediu. Permisul este foarte necesar.

    Romania a devenit din ce in ce mai scumpa... pentru ca asa se vrea blocul de Est, pentru ca prostia si hotia fac casa buna institutionalizata si incurajata... si asa a fost de sute de ani!

    Cand ne vom vindeca? DAR VREM? Putem fi uniti? Putem face sacrificii? APROAPE IMPOSIBIL... dar nu improbabil. Sper nu cand va fi PREA TARZIU!
    0
    0
  • postat de Dhdhhdhd
    Marți, 10 Ianuarie 2023 11:01
    37.162.132.***
    Păi de ce mai face facultate dacă vrea un salon de frizerie? A nu se înțelege greșit ce vreau să spun, e un lucru de laudat dacă o face pentru a se intretine in studentie, dacă o face că pe un hobby . Nici meseria de frizer nu o subestimez, e chiar greu să activezi in domeniu. Stai multe ore in picioare și e si stress dar nu înțeleg ce rost mai are să faci facultate de inginerie.
    0
    0
  • postat de ICTosca
    Marți, 10 Ianuarie 2023 08:59
    5.13.199.***
    " Visul lui cel mare în acest domeniu este ca în viitor să-și deschidă propriul său salon "... Gandeam si eu, ca omul de rand, fara studii "superioare" cum ca acest tanar viitor inginer ar visa sa poata construi un pod care sa dainuiasca peste secole aidoma lui Anghel Saligny sau un turn din otel care sa sfideze inaltimile precum Gustave Eiffel, nu sa tunda "inginereste"...Da' pana la urma asta e...Tara mica, idealuri mici. ( " Ai nostri tineri la Paris invata/ La gat cravatei cum se leaga nodul.." Mihail Eminescu )
    0
    0
  • postat de Fbhffhfh
    Marți, 10 Ianuarie 2023 06:45
    51.179.34.***
    Poate că ai vrea să ținteşti ceva mai sus ținând cont de faptul că faci o facultate de inginerie. Nu este nimic rău, ba din contra, e bine că muncesti in timpul facultatii dar dacă visezi la salonul tău de frizerie fa cursuri de frizer, de ceva anteprenoriat, de contabilitate poate și orice ai face mai târziu este bine să pleci din țară. Pleacă cu burse erasmus, nu e de stat în România.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.