Cum se protejează gălăţenii în plină epidemie de gripă

Cum se protejează gălăţenii în plină epidemie de gripă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Virusul gripal și-a făcut apariția și în țara noastră. Deja din ce în ce mai multe cazuri apar zilnic, cele mai răspândite fiind în rândul copiilor. Totodată, oamenii aleg să trateze acest virus din timp, luând pastile zilnic sau îl tratează când apare într-o formă mai accentuată.

Oamenii, de-a lungul timpului, au găsit o sumedenie de metode, fie ele leacuri tradiționale băbești sau pastile care își fac treaba foarte bine în sezonul rece.

Am reușit să aflăm cum aleg unii gălăţeni să se protejeze împotriva virusului gripal, iată ce metode ne-au dezvăluit:

Daniela Mircea, 34 de ani, salariat: „Metodele clasice, paracetamol, ceai cald cu miere, o supă fierbinte și cam atât, în caz de se agravează mergem la medic și rezolvăm problema. În general, în perioada asta aleg ca eu și soțul să purtăm mască în spațiile mai aglomerate și să ne dezinfectăm frecvent, este alegerea noastră pentru a fi mult mai siguri.”

Mirela Andronache, 59 de ani, casnică: „Noi alegem să mâncăm mai sănătos în perioada asta, acumulând mai multe vitamine, chiar dacă legumele nu sunt cine știe ce bio în perioada asta, dar măcar este ideea că mănânc mai sănătos. Până acum nu a fost o problemă sau ceva în asta, doar că mereu alegem să prevenim decât să pățim ceva pe pielea noastră, chiar dacă soțului nu prea îi plac legumele și fructele, este nevoit în perioada gripei să mai consume.”

Daniel Argari, 41 de ani, salariat: „Nu am metode prin care previn gripa, când simt că nu sunt în apele mele sau că nu am vlagă în mine, iau clasicul paracetamol, îmi fac un ceai fierbinte și îmi iau liber ziua aia de la muncă. În general, nu am avut probleme așa mari încât să ajung la spital din cauza gripei. Mai pot spune că aleg să mă protejez și prin purtarea măștii când merg cu transportul în comun.”

Citit 2114 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 09:50

3 comentarii

  • postat de Cer
    Miercuri, 11 Ianuarie 2023 14:16
    78.96.84.***
    În secolul nostru este rușinos ca se moare de gripa ptr. Ca nu sunt respectate reguli simple și ptr. Ca un stat nu își cunoaște obligațiile, referitor la medicamentele elementare care nu se găsesc.
    0
    0
  • postat de Să fiți sănătoși
    Miercuri, 11 Ianuarie 2023 10:43
    109.166.128.***
    Virusurile gripale au fost de mii de ani, în fiecare an suferind modificari,dar, omul fiind o ființă vie,se adaptează de fiecare dată la noile tulpini, cu condiția să aibă imunitatea organismului bună. Această imunitate scade din cauza bolilor cronice, alimentație proaste, oboselii,a stresului,etc.Nu avem cum să ocolim aceste virusuri,doar dacă trăim într-un glob de cristal, sau purtăm măști de gaze cu filtru antibacterian!!!
    0
    0
  • postat de Îmi dau cu părerea
    Marți, 10 Ianuarie 2023 22:14
    109.166.135.***
    Virușii trăiesc pe acest Pământ de milioane de ani sub diferite forme, gazde să fie, se multiplică, se transformă, se adaptează, chiar au inteligență și vor fi în fața oricărui antidot creat de om. Trăim într-o mare de viruși, prolema este a sistemului medical care declară epidemie funcție de aglomerația din spitale, sistemul medical devenind saturat, supraaglomerat. Sărăcia, supraaglomerarea în spații închise, lipsa medicamentelor esențiale, alimentația de proastă calitate, frigul, igiena precară, lipsa dezinfectantelor pe mâini, banii manipulați fizic, găsește mediul activat al răspândiri virușilor și înmulțiri în noi variante a virușilor. Selecția naturală acționează permanent genetic din păcate, cu toate că omenirea încearcă să ''fenteze'' acțiunea virușilor. Problema curioasă este ce pandemiile, epidemiile se manifestă virulent și în mod repetat la scurt timp în emisfera nordică, în lumea Occidentală, curios, de când Putin a atacat Ucraina, ca parte a doctrinei militare ruse în războiul total, economic, energetic, clasic militar, cu amenințări a războiului nuclear, dar și a războiului bacteriologic, cu viruși noi creați în laborator tocmai din perioada URSS-ului cercetări a creări de bacterii și viruși virulenți noi, care nu se găsesc în mediul natural.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.