Ce spune Primăria despre acuzațiile care i se aduc Ecosal: Câți câini sunt cazați în padocul orașului

Ce spune Primăria despre acuzațiile care i se aduc Ecosal: Câți câini sunt cazați în padocul orașului
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Primăria municipiului Galați a reușit, după o săptămână, să ne răspundă la întrebările pe care i le-am adresat pe 3 ianuarie 2023 cu privire la situația din padocul Ecosal.

Situație revoltătoare în Padocul Ecosal” era titlul articolului publicat în ediția din 3 ianuarie a ziarului „Viața liberă” în care făceam publică o imagine devenită virală pe rețelele de socializare. Fotografia, realizată de voluntarul Nina Ingeborg Yndesdal scotea la iveală înghesuiala din țarcuri și mizeria în care sunt ținuți câinii capturați de pe străzile Galațiului. Iar o cititoare a ziarului acuza condițiile de lagăr și foamea pe care le îndură patrupedele. Pentru că Serviciul Public Ecosal se află în subordinea Primăriei Galați, am solicitat administrației locale un punct de vedere privind situația semnalată și informații clare privind numărul câinilor adăpostiți în padoc, capacitatea acestuia și mai ales câți câini au fost ridicați de pe domeniul public în ultimele două săptămâni și câți au fost adoptați.

Pe 11 ianuarie 2023, municipalitatea ne-a transmis răspunsurile solicitate. „Adăpostul public dispune de un număr maxim de 1.250 de locuri. Acest adăpost este compus din corpuri de clădiri după cum urmează: corpul A, cu un număr de 40 de boxe, fiecare boxă având o suprafață de 800x300 cm (550x300 cm la interior, respectiv, 250x300 cm la exterior) și o capacitate de cazare de 12 animale; corpul B, cu un număr de 30 de boxe modernizate, fiecare boxă având o suprafață de 1050x400 cm, capacitatea de cazare fiind de 25 animale.

Fotografia prezentată a fost făcută în mod tendențios, doar la exterior (fără a fi menționat faptul că există atât spațiu exterior, cât și spațiu interior) la una din boxele aparținând corpului A, compus din boxe având spațiu atât la interior, cât și la exterior”, ne-a comunicat Primăria.

„Totodată, facem cunoscut faptul că, la începutul lunii ianuarie erau cazate 1.011 animale, repartizate în boxe, astfel încât să nu treacă peste capacitatea maximă admisă, evitându-se astfel o suprapopulare a acestora. Precizăm că în cursul lunii decembrie 2022, au fost capturați de pe domeniul public 33 de câini comunitari, din care 16 în perioada 19 – 31 decembrie 2022. În aceeași perioadă au fost adoptați/revendicați 7 câini”, ne-a transmis administrația locală. Primăria a ținut să ne asigure că „rapoartele întocmite de către Poliția pentru Protecția Animalelor, respectiv, de către Direcția Sanitară Veterinară cu ocazia controalelor efectuate la acest adăpost, nu au menționat cu nicio ocazie că ar exista o suprapopulare a boxelor”.

„De asemenea, vă aducem la cunoștință faptul că hrana pentru animalele cazate este pusă la dispoziție şi gestionată de către reprezentantul Asociației pentru Protecția Animalelor – «Ajutați-l pe Lăbuș»", salariații secției DDD Ecarisaj primind zilnic hrana stabilită de acesta, în funcție de numărul de animale cazate în adăpost, pe bază de proces–verbal, resturile SNCU (oase) reprezentând completare la hrana uscată.

În context precizăm că Primăria Municipiului Galați are în vedere amenajarea unui nou adăpost pentru câinii fără stăpân”, a mai adăugat administrația locală.

Citit 3046 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2023 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.