Clase cu efectiv redus la jumătate, din cauza elevilor bolnavi

Clase cu efectiv redus la jumătate, din cauza elevilor bolnavi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Deși multe unități de învățământ funcționează cu clase cu efectivul de elevi redus la mai puţin de jumătate, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați spun că, în acest moment, nu există motive de îngrijorare din pricina elevilor bolnavi de gripă, viroze sau COVID-19. Mai mult, aceștia spun că nu au cunoștință despre existenţa vreunui caz de îmbolnăvire cu COVID în rândul elevilor.

Asistenta îi întreabă pe elevi cum se simt

În unitățile de învățământ în care există cabinet medical unde funcționează cel puțin un asistent medical, acesta vine în fiecare zi și îi întreabă pe elevi cum se simt. Dacă școala nu beneficiază de cabinet medical, atunci triajul observațional se face de către cadrele didactice.

O elevă de clasa a V-a ne-a spus că, deși zilnic unul dintre colegi pleacă acasă de la ore pentru că se simte rău, elevii nu poartă mască la școală. Mai mult, asistenta vine zilnic în clasă, însă doar stă de vorbă cu copiii, fără să îi controleze efectiv. "Doamna asistentă ne întreabă dacă ne doare capul, burta sau gâtul sau dacă tușim. Apoi ne recomandă să stăm acasă la orice simptom și să mergem la medic", ne-a declarat eleva.

O mămică ne-a povestit că luni dimineață a mers cu fiul său la grădiniță și a constatat că în grupa acestuia erau doar 10 copii, față de 20-22 cât sunt de obicei. "Azi, la fiul meu la grădiniță erau 10 copii din grupa lui. E trist că sunt atât de mulți micuți bolnavi, însă mă bucur că, în sfârșit, părinții au înțeles că trebuie să îi țină acasă până se însănătoșesc complet", a mai spus aceasta.

Situaţia este monitorizată zilnic

Profesorul Adrian Silivestru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, ne-a declarat că, în unitățile de învățământ din Galați și din județ, situația este sub control. "Nu există unități de învățământ închise, iar noi monitorizăm permanent situația. În absolut toate școlile, se face triaj în fiecare zi. Copiii care sunt depistați cu simptome sau cei cărora li se face rău la școală sunt trimiși acasă. Adică, se ia legătura cu familia și cineva este rugat să vină la școală să îi ia. Copilul nu este, pur și simplu, dat afară pe ușa școlii și trimis acasă. Atragem atenția asupra faptului că un elev bolnav, după terminarea perioadei de stat acasă, se întoarce în colectivitate doar cu aviz de la medicul de familie", ne-a explicat prof. Silivestru.

Inspectorul școlar transmite, prin intermediul "Vieții libere", rugămintea adresată părinților de a nu aduce copiii în colectivitate cu simptome de gripă sau răceală. "La cel mai mic simptom, le recomandăm părinților să îi țină acasă, atât pentru binele lor (al elevilor bolnavi), cât și pentru binele celor din jur", a concluzionat reprezentantul ISJ Galați.

Citit 1752 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 09:49

2 comentarii

  • postat de cetitor
    Marți, 17 Ianuarie 2023 11:09
    86.124.200.***
    Aveți încredere în uoamenii de știință și specialiști: dom' Arătat, mareșalul Gheorghiță, Rafila etc.
    0
    0
  • postat de Richard Morisson
    Marți, 17 Ianuarie 2023 00:40
    109.166.129.***
    Hai cu terorizarea grotescă și gratuită.
    Hai cu manipulările...
    Credeți că mai pune cineva botul la prosteala mondială?
    Ha! Ce glumă....!
    Răciți și gripați au fost dintotdeauna copiii și oamenii maturi. Nu mai umflați cu pompa țânțarii să-i faceți... elefanți. Nu reușiți!!!
    Și nu veți reuși NICIODATĂ!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.