Oțelul Galați, tot mai aproape de promovare, după victoria cu Steaua

Oțelul Galați, tot mai aproape de promovare, după victoria cu Steaua
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Succesul cu Steaua, scor 3-2, din cea de-a doua etapă de play-off din Liga a II-a de fotbal îi oferă un surplus de încredere echipei pregătite de Dorinel Munteanu, în vederea îndeplinirii obiectivului.

Cu doar opt meciuri rămase de disputat, Oțelul se află în postura de favorită pentru a obține promovarea directă, după ce a trecut și de liderul dinaintea etapei, Steaua București, scor 3-2. Spectacolul din tribune oferit de fani s-a transmis rapid către jucătorii trimiși în teren de suspendatul Dorinel Munteanu (care va absenta de pe banca Oțelului și în etapa următoare), iar gălățenii au luat cu asalt poarta adversă. După ratarea lui Yabre din câțiva metri, a venit o serie uluitoare cu trei goluri înscrise de Oțelul prin Fatai (de două ori) și Ursu, pentru 3-0 la pauză.

Partea a doua a meciului a debutat în aceeași notă, cu o imensă ocazie ratată de Fatai - al cărui șut s-a scurs prin fața porții goale a oaspeților. La scurt timp de la această mare șansă de 4-0, s-a făcut 3-1, prin Bodișteanu - care a speculat o eroare a defensivei gălățene. Tot Bodișteanu i-a băgat în sperieți pe cei peste 9.000 de fani gălățeni prezenți la meci, cu golul de 3-2, când mai era de jucat mai bine de jumătate de oră. Dar dacă la avantaj de două sau trei goluri nu știe să joace, cu un avans de un singur gol Oțelul este expertă și a gestionat cu brio finalul de meci, mai ales că Dur-Bozoancă a fost la post de fiecare dată când a fost nevoie, salvând echipa în câteva situații critice!

Oțelul a jucat în formula: Dur-Bozoancă - Rus, Sîrghi, Yabre, Panait - Cisotti, Neagu, Jardan - Mitoi, Fatai, Ursu. Au mai intrat: Adăscăliței, Zivulici, Maxim, Cîrjan și Nica.

Meritul lui Dorinel Munteanu

Deși a fost suspendat pentru acest joc, după ce a avut un schimb de replici acid de la distanță cu cei de la Poli Iași, Dorinel Munteanu a pregătit foarte bine meciul cu Steaua și a reușit să tranșeze disputa în favoarea echipei noastre. Meritele i-au fost atribuite la capătul partidei și de către managerul general Cristi Munteanu.

"Ne bucurăm foarte tare pentru această victorie, e un rezultat important pentru noi. Este meritul băieților și, bineînțeles, al lui Dorinel Munteanu. A reușit să facă să joace echipa după chipul și asemănarea lui, cu suflet mare și cu multă muncă. Faptul că anul trecut pe vremea asta eram în Liga a III-a, iar acum ne batem pentru promovarea în Superligă este meritul lui Dorinel Munteanu, antrenorul nostru, alături de care suntem în aceste momente în care a fost suspendat pe nedrept", a spus conducătorul Oțelului.

Următoarea partidă a Oțelului este programată vineri, 7 aprilie, la București, cu Dinamo.

Braniștea și Liești, la un nou drum

Din acest weekend, echipele din Liga a III-a se prezintă la startul celei de-a doua faze, turneele de play-off și play-out. Deși are doi titulari accidentați, Năpârlică și Voicu, Unirea Braniştea speră într-un rezultat favorabil în meciul de sâmbătă, din play-off, de la Metalul Buzău. Întâlnirea va fi condusă de arbitrul băcăuan Sergiu Mavriche.

Sporting Liești - și ea cu probleme de efectiv - pornește cu prima șansă, pe teren propriu, cu buzoienii de la Voința Limpeziș, în prima etapă din play-out. Întâlnirea de la Liești va fi condusă de prahoveanul Mihai Amorăriței (Câmpina).

Citit 4280 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 09:08

6 comentarii

  • postat de hai otelul
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 18:25
    89.39.81.***
    doar atit: HAI OTELUL!!!!!!!!!
    0
    0
  • postat de Mario
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 14:15
    89.137.136.***
    Mai sunt destule meciuri...dacă ii bat pe Dinamo...și câștigă toate jocurile de acasă...atunci o s aibă o șansă reală la promovare...Iașiul o să piardă puncte...Steaua poate să I bată pe toți...mai puțin în meciul direct cu noi de la București...poate sa fie și egal...lupta e strânsă...toate echipel
    0
    0
  • postat de Cu noroc, alături de băieții, Oțelul
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 10:38
    109.166.130.***
    Ce-am observat la jocul cu Steaua, acasă la noi. Trebuie sincronizată linia jucătorilor din apărarea noastră, pentru jocul la ofsaid, pentru a pune în ofsaid jucătorul advers și exersată așezarea zidului în concordanță cu portarul, Adrian Popa, ajungând în lovitură liberă cu mingea la poartă, pericu
    0
    0
  • postat de Brigada fierarilor
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 09:02
    37.161.105.***
    Era normal să batem. Nu suntem niște terchea berchea. Suntem Oțelul Galați , avem un nume, un blazon de respectat.
    0
    0
  • postat de me
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 08:39
    86.124.201.***
    incredere.. da. dar nu e suficient ! noi am pierdut 3 puncte acasa iar Buzaul a luat 2 puncte din doua deplasari grele.... trebuie sa recuperam in deplasari si sa castigam tot acasa. plus jocurile de culise.... greul acum incepe
    0
    0
  • postat de MIMI
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 07:27
    86.124.202.***
    Felicitari Dorinel, felicitari baietilor lui!!!Succes mai departe.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.