DRAMĂ într-o localitate gălăţeană: UN BEBELUŞ A MURIT după ce s-a intoxicat cu nitriţi

DRAMĂ într-o localitate gălăţeană: UN BEBELUŞ A MURIT după ce s-a intoxicat cu nitriţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dramă într-o familie din localitatea gălăţeană Vânători. Copilul familiei, un băieţel care împlinea, chiar ieri, trei luni de viaţă, a murit după ce s-a intoxicat cu nitriţi. Bunicul micuţului a observat, luni, în jurul orei 3,00, că acesta nu respiră normal. Copilul a fost scos la aer, dar nu şi-a revenit, motiv pentru care a fost chemată ambulanţa. Un echipaj s-a prezentat de urgenţă la faţa locului, iar după ce a văzut despre ce este vorba s-a cerut ajutorul unui medic. Pe drumul spre Spitalul de Pediatrie, micuţul a intrat în stop cardio-respirator, iar medicul de pe ambulanţă a început manevrele de resuscitare. Din păcate, însă, ajuns la Spitalul de Pediatrie, micuţul a pierdut lupta cu viaţa, cadrele medicale declarându-i decesul.

Conform primelor anlize de laborator efectuate imediat la spital, dar şi pe baza semnelor pe care le prezenta copilul, medicii au ajuns la concluzia că în corpul micuţului exista o concentraţie foarte mare de nitriţi. „Analizele au evidenţiat faptul că concentraţia de methemoglobină era cu mult peste valorile letale. Şansele lui de supravieţuire erau zero. Există posibilitatea ca micuţul să fi fost hrănit cu lapte praf preparat cu apă din fântână, dar acest lucru va fi stabilit abia după ce va fi efectuată şi necropsia”, ne-a explicat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

În aşteptarea raportului de la medicină legală sunt şi rudele micuţului, care afirmă că varianta intoxicării cu nitriţi nu este adevărată. „Îi făcea laptele cu apă plată. Apa de la fântână o folosea doar la spălatul vaselor. Noi nu credem că de la nitriţi a murit.  Nu ştim de ce s-a stins, şi asta chiar în ziua în care împlinea trei luni”, ne-a spus Antonia Micu, bunica micuţului.

Înecat cu o muscă

Rudele susţin chiar faptul că bebeluşul era hrănit cu lapte de vacă şi nicidecum cu lapte praf. Până la clarificarea situaţiei, părinţii micuţului refuză să facă declaraţii şi se chinuie să înţeleagă de ce le-a murit unicul copil.

Varianta intoxicării cu nitriţi de la apa din fântână este exclusă şi de primăriţa din Vânători. „Apa din localitate este bună de băut, nu are nicio problemă. Doctoriţa din sat mi-a spus că la autopsie a ieşit faptul că micuţul a murit înecat cu o muscă din lapte”, ne-a spus Sicuţa Murgu, edilul comunei Vânători.

În ciuda acestei afirmaţii, curios este faptul că necropsia copilului nu a fost încă făcută, concluziile fiind trase abia la final. Oricum, medicii le recomandă tuturor locuitorilor din mediul rural să fie foarte atenţi la ce apă folosesc pentru prepararea hranei bebeluşilor, pentru că pânza freatică este foarte sus şi apa se poate infesta cu nitriţi foarte uşor.

Citit 4050 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.