Gălăţeanul Cristian Ciocan boxează, vineri, pe ringul de acasă, pentru a 18-a VICTORIE la profesionişti

Gălăţeanul Cristian Ciocan boxează, vineri, pe ringul de acasă, pentru a 18-a VICTORIE la profesionişti
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălăţeanul va boxa împotriva americanului Sherman Williams şi promite a 18-a sa victorie la profesionişti

Pugilistul gălăţean de la categoria grea, Cristian „Hammer” Ciocan va susţine în această seară primul său meci după eşecul din luna februarie de la Londra, cu britanicul Tyson Fury. Ieşit din primele 10 locuri ale ierahiei mondiale, versiunea WBO, în urma acelei înfrângeri, Cristian Ciocan nu concepe să nu revină printre pretendenţii la centura mondială, iar primul pas a ceea ce doreşte a fi o nouă ascensiune îl poate face acasă, la Patinoarul Dunărea din Galaţi, unde va boxa în această seară în compania americanului Sherman Williams, originar din Bahamas. Supranumit „Tancul din Bahamas”, adversarul lui Ciocan are 42 de ani şi 53 de meciuri în palmares: 34 de victorii, 2 egaluri şi 14 înfrângeri.  Pentru Ciocan, va fi al treilea său meci la profesionişti pe care îl dispută acasă, după cele cu Oleksyi Mazikin şi Leif Larsen, ambele câştigate prin abandonul adversarului, respectiv KO.  

Gala va începe la ora 21.00 (televizare sport.ro), iar înaintea luptei lui Cristian Ciocan, care este programată în jurul orei 23.30, vor mai avea loc alte cinci meciuri: Adrian Granat (Suedia) - Liviu Ungureanuu (România) pe durata a 8 runde; Nando Calzetta ( Italia) - Amansio Paraschiv (România), 4 runde; Sillah Cosby (Ghana) - Sorin Tanasie (România), 4 runde; Janos Finfere (Ungaria) - Cezar Juratoni  ( România ), 4 runde: Davis Kis (Ungaria) - Viorel Simion (România), 12 runde, pentru titlul mondial, versiunea WBF.

În această seară, Cristian Ciocan (27 de ani, 17 victorii- 10 prin KO, 4 înfrângeri)  îl va avea în colţ pe Felix Păun, antrenorul care l-a descoperit şi format ca pugilist în sala din comuna natală, Pechea.

Detalii despre motivele acestei decizii şi meciul din această seară, într-un interviu acordat „Vieţii libere” de Cristian Ciocan: 

 

- După meciul cu Fury ţi-ai schimbat antrenorul. Ce te-a nemulţumit?

- Asta am vrut să fac chiar mai devreme, cu trei-patru meciuri înainte. De anul trecut am vrut să îmi schimb antrenorul. Hotărârea a venit de la sine pentru că nu ne mai înţelegeam, nu lucram ce trebuie. A fost necesar să fac pasul acesta. 

 

- Au fost antrenamentele prea încărcate, sparring-uri prea dure? La Londra mi-ai lăsat senzaţia că nu ai avut prospeţime.

- Antrenamentele au fost prea multe. M-am supraantrenat, nu s-a gândit prea bine. Dorinţa a fost prea mare şi s-a greşit. Am fost forțat prea mult şi am intrat în ring deja obosit.

- Acum eşti din nou cu „maestrul” Felix Păun. Cum este să te antrenezi din nou cu el?

- Da, cu „tata” Felix. El este primul meu antrenor, el m-a descoperit, el mă cunoaşte cel mai bine. Lucrăm foarte bine împreună, deocamdată totul este ok şi cu siguranţă va fi şi mai departe. 

- Şi pe termen lung ai stabilit să lucrezi tot cu Felix Păun?

- Da, aşa am stabilit. Am plecat la drum împreună, o să continuăm împreună. 

- După acest meci cu Sherman, în cazul victorie, de ce ar mai fi nevoie pentru a reveni din nou la acel nivel înalt din ierarhiile mondiale şi de a ajunge iar la un meci eliminatoriu pentru a fi challanger la titlul mondial. Cât ai dat înapoi în urma partidei cu Tyson Fury?

- Nu am dat înapoi prea mult. Sper ca la finalul anului, prin decembrie, să pot boxa din nou, iar meciul următor să fie pentru o centură destul de importantă, titlu european sau ceva internaţional. 

- Cum ai pregătit acest meci? De regulă făceai cantonamente mai lungi în Germania.

- L-am pregătit destul de bine, ultima lună, cea de sparring, am făcut-o în Germania, restul antrenamentului l-am făcut acasă. Am vrut să schimb ceva şi  mă simt extraordinar de bine, nerăbdător în aşteptarea meciului.

- Ce le promiţi gălăţenilor? Cu ce îi atragi la sală?

- Îi aştept în număr cât mai mare. Le promit că va fi un meci de senzaţie şi o seară pe cinste, vor fi numai lupte tari. 

- Cum este Sherman Williams?

- L-am analizat împreună cu maestrul Felix, e tipul de boxer dur, numai pe bătaie, boxează murdar. Ne-am pregătit destul de bine, am lucrat pentru stilul lui şi ştim exact ce avem de făcut. Acum aşteptăm primul gong, căci în ring totul se schimbă de la o repriză la alta. În mare parte, avem tactica pregătită.

Citit 3366 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.