Am fost şi suntem "TOŢI PENTRU NONY BORŞAN". Mândri că facem parte din "Republica Galaţi"
Foto: Foto: Sorin Pană

Am fost şi suntem "TOŢI PENTRU NONY BORŞAN". Mândri că facem parte din "Republica Galaţi"
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

* Asociaţia "Danube Media Center" a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă" va putea vira, prin bunăvoinţa gălăţenilor, peste 50.000 de lei în contul artistului pentru care a derulat campania umanitară

* Adrian Enache, Andreea Antonescu, Cristina şi Valentin Vasopol, Alexandra Penciu, Silvia Anton, dansatorii Ansamblului Olympos şi cei ai Clubului de Dans Sportiv Fantezia au creat magie pe scena Teatrului Dramatic, fiind prezentaţi cu eleganţă de Angela Ribinciuc

Aşa cum a spus şi Adrian Enache pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini", miercuri spre miezul nopţii, în faţa unei săli pline cu spectatori cu inimi calde precum pâinile aburinde, putem fi mândri că facem parte din "Republica Galaţi". Cu toate că adesea suntem percepuţi de locuitorii din alte zone ale ţării ca fiind contradictorii şi controversaţi, sunt momente în care gălăţenii reuşesc să se uimească chiar şi pe ei înşişi. Aşa s-a întâmplat la spectacolul umanitar "Toţi pentru Nony Borşan", organizat de Asociaţia Jurnaliştilor "Danube Media Center" şi "Viaţa liberă". Adunaţi inimă lângă inimă, am descoperit, încă o dată, că pe malul acesta de Dunăre se nasc talente, dar şi oameni care ştiu să fie uniţi şi generoşi atunci când nevoia o cere. În numai zece zile de la debutul campaniei, oameni cu suflet mare au donat din mai multul sau chiar mai puţinul lor, pentru a-l sprijini pe gălăţeanul atât de talentat, dar şi de încercat de soartă Nony Borşan. Deşi preţul biletului nu a fost unul accesibil, au fost oameni care au venit la redacţie şi ne-au mărturisit că au ciupit din banii de chirie, doar ca să-l poată ajuta pe Nony să urmeze tratamentul atât de necesar însănătoşirii sale. Sunt sute de donatori care şi-au dorit să rămână anonimi, dar care au înţeles că din puţinul pe care îl face fiecare se ajunge la fapte mari. Jurnaliştii de la "Viaţa liberă" şi familia Borşan le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la strângerea a peste 50.000 de lei care s-au adunat până acum.

Vedetele magice

Pentru ca toată această magie să se poată întrupa, au vegheat prietenii lui Nony şi colegii de breaslă, artişti gălăţeni, unii risipiţi în mai multe colţuri de lume şi de ţară, alţii rămaşi să slujească arta aici, acasă. "Este pentru prima dată, după mult timp, când sunt chemat să cânt în oraşul unde m-am născut. Oare cum au reuşit cei de la Viaţa liberă să facă acest lucru, iar autorităţile locale nu m-au chemat niciodată, deşi se organizează aici serbările Galaţiului anual? Sunt chemat să cânt la Las Vegas, dar nu şi aici. Sunt foarte mulţi artişti valoroşi în Galaţi. Colegii de la "Te cunosc de undeva" spuneau că ne-am făcut în emisiune "Republica Galaţi", pentru că alături de mine s-au aşezat pe canapea Andreea Antonescu şi Florin Ristei, iar producătorul era şi el din acelaşi oraş", a spus Adrian Enache, cel care, cu o energie debordantă a ţinut spectatorii cu muzica pe buze şi ritmul pulsând în sânge, până târziu în noapte. Artistul care a fost desemnat cel mai bun showman pe anul 2015, a stat toată seara cu numele lui Nony pe buze, prietenul său căruia i-a urmărit cu admiraţie evoluţia, a invitat-o pe Andreea Antonescu să cânte în duet şi a dansat-o pe ritmuri latino pe prezentatoarea spectacolului, Angela Ribinciuc, care a recunoscut că se cunosc de pe vremea studenţiei, când, ca şi miercuri seară, evoluau pe aceeaşi scenă.

Andreea Antonescu i-a cucerit iar pe gălăţeni, mai ales că de data aceasta a venit cu ajutoare, cu fetiţa sa Sienna, care a urcat cu nonşalanţă pe scenă şi ne-a topit cântând două dintre refrenele cunoscute ale mamei sale, dar şi cu o declaraţie de dragoste sinceră, care anunţă deja artista din ea. Cristina Vasopol, proaspăt întoarsă de la Vocea României, a venit şi ea cu întăriri: cu bebeluşul din burtică, cu soţul - tenorul Valentin Vasopol care a impresionat publicul cu vocea sa excepţională, dar şi cu fetele de la şcoala de muzică pe care ambii o conduc, Chriss Music Canto School. Alexandra Penciu a mărturisit că a venit special de la Bucureşti când a aflat că Nony are nevoie de susţinere: "Când aveam nouă ani, eram îndrăgostită de el. Pentru că amândoi cântăm la pian şi compunem muzică, am venit să interpretez câteva dintre piesele mele". Mariana Pisică, solistă a Teatrului Muzical "Nae Leonard", ca şi Cristina şi Valentin Vasopol, a fost o altă prezenţă şi voce deosebită. Mai tinerii Silvia Anton, elevă în clasa a IX-a la Liceul de Arte, şi dansatorii Clubului de Dans Sportiv Fantezia şi-au adus şi ei aportul la reuşita serii. Sarea şi piperul spectacolului au fost asigurate din belşug de talentaţii de la Ansamblul de dansuri "Olympos", al Comunităţii Elene din Galaţi. 

Încă aducem mulţumiri

Pe lângă sutele de donatori anonimi, avem oameni care au făcut donaţii substanţiale şi cărora vrem să le mulţumim, pentru că altfel nu s-ar fi adunat această sumă importantă de bani. O surpriză frumoasă, chiar în ziua spectacolului, ne-a făcut-o domnul Dan Cristea, director executiv la Bulrompetroleum, care a donat pentru Nony nu mai puţin de 20.000 de lei. Sume importante au fost oferite şi de Citadina '98, Decrom, Administraţia Pieţelor, Staer, Asil, ICMRS, Ecometal, Active Mall, dar şi de elevii de la Liceul Teoretic "Dunărea", care au cumpărat 56 de bilete la spectacol.

Mulţumim lui Eugen Dan Drăgoi, profesorilor Liliana Negoescu, Iulia Frenţescu, Sergiu Ioan Manole şi Cristina Totolici, pentru expoziţia de pictură cu vânzare din foaier.

Mulţumim Teatrului Dramatic şi Primăriei pentru că ne-au pus la dispoziţie gratuit sala şi Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru parteneriat, mulţumim lui Cristi Lipan pentru afişele şi invitaţiile inspirate, dar şi lui Şerban Iliescu (Milenium SRL), care ne-a ajutat cu tipărirea materialelor. 

Vom reveni cu amănunte vizavi de tranzacţia financiară de transfer al banilor imediat ce vor fi perfectate şi ultimele formalităţi.

Citit 5231 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.