(VIDEO) Zeci de nereguli descoperite de poliţişti în pieţele agroalimentare gălăţene

(VIDEO) Zeci de nereguli descoperite de poliţişti în pieţele agroalimentare gălăţene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti ai secţiilor municipale, tehnicieni din cadrul Serviciului Criminalistic şi medici ai Direcţiei Sanitar Veterinare (DSVSA) Galaţi au organizat o acţiune, pe raza municipiilor Galaţi şi Tecuci, în vederea combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării alcoolului, băuturilor alcoolice, cărnii şi produselor din carne, peştelui şi altor mărfuri alimentare, precum şi a produselor din tutun.

În cadrul acţiunii care a avut loc pe 12 februarie au fost controlaţi 36 de agenţi economici, persoane fizice şi juridice, care comercializau produse agroalimentare. În 24 de situaţii poliţiştii au constatat nereguli atât de natură economică, cât şi în ceea ce priveşte respectarea normelor sanitar-veterinare.

„Au fost constatate cinci infracţiuni economico-financiare, constând în vânzarea de ţigarete provenite din Republica Moldova şi introduse ilegal în ţară. Cele  5.917 ţigarete au fost ridicate, în vederea confiscării. De asemenea, au fost aplicate de către poliţişti şi medicii veterinari 24 de sancţiuni contravenţionale. Nu în ultimul rând, au fost confiscate şi produse agroalimentare ce au făcut obiectul contravenţiilor sau care nu corespundeau normelor sanitar-veterinare, respecitiv 214 kg de peşte şi produse din peşte, nouă kg de carne, 225 kg de legume, 85 litri de alcool şi produse din alcool, 20 kg de brânză şi produse lactate şi 5.917 ţigarete”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Citit 3846 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.