DEVOTAMENT DE SUPORTER. Pentru HOCHEIȘTII de la Dunărea au mers 12 kilometri pe jos, în toiul nopţii

DEVOTAMENT DE SUPORTER. Pentru HOCHEIȘTII de la Dunărea au mers 12 kilometri pe jos, în toiul nopţii
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Galaţenii au fost campioni atât pe gheaţă, cât şi în tribune * Suporterii echipei de hochei au câştigat detaşat duelurile cu braşovenii şi ciucanii * Doi tineri au parcurs pe jos distanţa dintre două sate, pentru a putea să-şi susţină favoriţii în deplasarea de la Miercurea Ciuc


Campioana la hochei pe gheaţă CSM Dunărea Galaţi a avut parte, cel puţin în play-off, de suporteri pe măsura performanţei din sezonul recent încheiat, campioni şi aceştia în meciurile din tribune.

La Braşov, în meciul al treilea al semifinalei care începea de la scorul general de 1-1, tribunele au fost pline, grupul celor 15 gălăţeni reuşind totuşi să facă auzit. A câştigat Dunărea, iar a doua zi, la meciul al patrulea, deşi Corona încă avea şanse, la startul meciului tribunele erau ocupate doar la jumătate din capacitate. Spectatorii braşoveni aproape că şi-au abandonat echipa, când aceasta se afla în impas, iar în galeria gazdelor au mai venit doar câţiva oameni, astfel că fundalul sonor a fost dominat categoric de cea gălăţeană, care aproape că-şi dublase efectivul după întăririle venite de acasă.

Surprinzător pentru un oraş care trăieşte în lumea sportului aproape exclusiv prin hochei, aceeaşi senzaţie de „suporteri” de conjunctură,  de rezultat, am avut-o şi la primul meci al finalei, de la Miercurea Ciuc. Tribune pline, public entuziast, partida începând într-o atmosferă vulcanică, cu 2.500 de harghiteni cântând. Dunărea a jucat excelent, avea 1-0 la prima pauză, volumul tribunei a scăzut treptat, echipa gălăţeană şi-a mărit avansul la 3-1 şi în ultimul minut al reprizei secunde cântecul ciucanilor s-a transformat în cor de huiduieli la adresa propriei echipe! S-a făcut 4-1 repede, în minutul 3 din ultima repriză, publicul harghitean a amuţit şi, până la final, s-a jucat în condiţii imposibil de imaginat la start, într-un patinoar cu 2.500 de spectatori auzindu-se doar încurajărilor celor opt gălăţeni, izolaţi într-un colţ al tribunei. La fel au stat lucrurile şi în ziua următoare, când ciucanii din tribune au redevenit suporteri abia în ultimele minute, când echipa lor se apropiase la 5-6 de la 3-6.

La polul opus, cu excepţia puţinilor spectatori care au plecat înainte de final, la al doilea meci de acasă, primul al finalei pierdut de Dunărea, publicul gălăţean a fost admirabil, echipa favorită ieşind de pe gheaţă cu aproape 1.000 de suporteri scandându-i numele.

La fel a fost şi după meciul al cincilea, pierdut la Miercurea Ciuc, când cei 70 de fani gălăţeni prezenţi s-au strâns la autocarul echipei, încurajându-şi hocheiştii.

Cristina şi Andrei i-au uimit pe campioni

Ultima deplasare la Miercurea Ciuc a însemnat şi o poveste care i-a impresionat pe hocheiştii ce au aflat-o repede de la rudele aflate în autocarul suporterilor. Eroii acestei au fost Cristina Grăjdeanu (28 de ani) - în foto de mai jos - şi logodnicul acesteia, Andrei Mândrescu (26 de ani).

Au aflat foarte târziu, în seara dinaintea plecării, de organizarea deplasării cu un autocar. Se aflau la mama Cristinei, în Găgeşti, o localitate izolată din judeţul Vaslui. S-au hotărât repede şi în plină noapte au mers pe jos 12 kilometri, pentru că altă variantă nu aveau. „Ocazia de a fi alături de echipă nu o puteam rata. Am avut noroc, după 12 kilometri la talpă a trecut o maşină care ne-a dus ultimii patru kilometri, până la Murgeni, de unde am putut lua un microbuz, pentru ceilalţi 100 de kilometri rămaşi până la Galaţi. Emoţiile primei noastre deplasări au fost uriaşe şi pentru că eram la limită cu timpul, se anunţase plecarea la 9.30 de la Patinoar şi noi am ajuns cu doar 15 minute înainte. A fost cu emoţii uriaşe, la fel ca la meci. La 4-2 pentru noi, ne vedeam campioni din acea seară, dar până la urmă poate a fost mai frumos aşa, să câştigăm la Galaţi, să poată trăi acea superbă bucurie şi toţi ceilalţi suporteri”, ne-a povestit Cristina peripeţiile primei sale deplasări pentru Dunărea.

Andrei este suporter vechi al echipei, dar pasiunea Cristinei s-a aprins relativ recent. Spune că este ieşeancă născută în Bârlad, iar în Galaţi s-a mutat în urmă cu un an, pentru a fi alături de logodnic. „Primul meu meci de hochei văzut a fost cu cei de la Corona, în primul tur din sezonul regulat, la sugestia lui Andrei. A fost dragoste la prima vedere pentru hochei, a devenit ca un drog. În timpul liber din săptămânile ce au urmat nu am făcut nimic altceva, am răscolit continuu pe internet pentru a afla cât mai multe despre acest sport şi despre jucătorii noştri”, a mărturisit Cristina.

Dunărea Galaţi a câştigat în sezonul încheiat acum o săptămână şi jumătate al doilea său titlu de campioană consecutiv.

Citit 2973 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.