Constatări în trafic/ Cursuri cu probleme, la şcolile de şoferi

Constatări în trafic/ Cursuri cu probleme, la şcolile de şoferi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Gălăţenii care vor să obţină permise de conducere nu exersează întotdeauna aşa cum scrie la regulament

Şoferia de calitate se învaţă la şcoală, cu condiţia să ai norocul de a avea un instructor bun, dar şi voinţă şi perseverenţă. Nu întotdeauna ultimele două calităţi sunt însoţite de bafta de a nimeri pe mâna unui "profesor" care să urmeze strict paşii necesari deprinderii ucenicului cu volanul şi traficul rutier, după cum reiese din cele mai recente verificări făcute pe Poliţia Rutieră vizavi de calitatea instructajului auto.

Dincolo de starea maşinilor pe care elevii învaţă să conducă, o problemă importantă rămâne conduita acestora la volan şi mai ales traseele pe care învaţă regulile şoferiei. Cinci agenţi care au urmărit traseele maşinilor-şcoală timp de câteva zile au stabilit că multe curse se fac pe străzi unde nu este permisă o astfel de practică, adică artere aglomerate, unde un învăţăcel, chiar însoţit de instructor, ar fi în pericol din cauza fluxului mare de maşini sau ar împiedica serios traficul rutier.

"Cu ocazia desfăşurării acestei acţiuni, au fost constatate 21 de contravenţii, în valoare totală de 3.990 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată, dintre care 16 contravenţii pentru nerespectarea traseelor stabilite de Politia Rutieră pentru pregătirea practică", precizează comisarul Bogdan Carp, şeful Serviciului Rutier Galaţi.

Alte motive pentru care poliţiştii au dat amenzi au fost cele pentru care şi şoferii cu carnet o păţesc destul de des: trei dintre cei aflaţi la volan nu aveau actele la ei, unul nu purta centura de siguranţă, iar un altul staţionase într-un loc în care oprirea era interzisă.        

Citit 3216 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.