ALEGERI LOCALE 2016/ Pe ultima sută de metri, AVALANȘĂ DE CANDIDAȚI la birourile electorale
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

ALEGERI LOCALE 2016/ Pe ultima sută de metri, AVALANȘĂ DE CANDIDAȚI la birourile electorale
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Astăzi, 26 aprilie, în ultima zi de depunere a candidaturilor, Biroul Electoral Municipal şi cel Judeţean vor avea uşile deschise până la ora 24,00


Zeci de aspiranţi la fotoliul de primar şi la cele de consilieri locali şi judeţeni au luat, ieri, cu asalt, în penultima zi dedicată depunerii dosarelor de candidatură, Biroul Electoral Municipal (BEM) şi Biroul Electoral Judeţean (BEJ), din incinta Sălii Sporturilor.

Primul care a deschis, ieri, 25 aprilie, uşa BEM a fost Bogdan Rodeanu, şeful Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, care candidează independent pentru un mandat de consilier local. Rodeanu a fost însoţit de soţia sa, precum şi de către reprezentanţi ai mai multor organizaţii studenţeşti.

După-amiază, în marea de oameni din Sala Sporturilor, cu greu îţi mai puteai da seama cine candidează şi cine pe cine susţine. Mai mult, echipe ale partidelor politice aşteptau chiar şi afară, în ciuda faptului că temperatura nu era tocmai prietenoasă. După prânz, şi-au făcut apariţia Iulian Aramă, candidatul PSRO pentru Primăria Galaţi, împreună cu mai mulţi membri de partid, candidatul PSD pentru mandatul de primar, Ionuţ Pucheanu, alături de consilieri locali, judeţeni şi simpli membri, precum şi social-democratul Costel Fotea, county managerul Consiliului Judeţean, care deschide lista PSD pentru CJ. Atât PSRO, cât şi PSD şi-au depus listele pentru primar, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

Tot ieri şi-a depus candidatura pentru Primăria municipiului Galaţi Cătălin Cristache (preşedintele filialei locale a PMP), împreună cu listele de candidaţi pentru Consiliul Local şi cel Judeţean.

La Biroul Electoral Municipal şi-a depus, ieri, dosarul de candidatură şi consilierul judeţean Simona-Daniela Vreme (fostă Hapeci). Tânăra candidează independent pentru Primărie şi Consiliul Local. Aceasta a fost urmată de fostul consilier judeţean Dorin Butunoiu, care, de asemenea, candidează independent pentru funcţia de primar. Fostul ales a precizat că se va înscrie şi în competiţia pentru CJ, însă îşi va depune dosarul astăzi.

Tot ieri şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar şi senatorul Eugen Durbacă, din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). În jurul orei 16,00, aceştia încă mai aşteptau la uşa Biroului Electoral Judeţean să depună şi lista pentru CJ.

Tot ieri, l-am întâlnit la Sala Sporturilor şi pe consilierul judeţean independent Aurel Zamfir, care ne-a confirmat că va candida, tot din postura de neafiliat politic, pentru un nou mandat în CJ.

În jurul orei 16,00, şi-a făcut apariţia deputatul Eugen Chebac, împreună cu o parte din echipa sa pentru Consiliul Judeţean, iar reprezentanţii PRU Galaţi, conduşi de Mihai Constantinescu, cărau mai multe dosare pe care intenţionau să le depună la birourile electorale.

Întrucât astăzi, 26 aprilie, este ultima zi de depunere a dosarelor de candidatură, Biroul Electoral Municipal şi cel Judeţean vor funcţiona între orele 10,00 - 24,00.

Citit 7010 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.