Spitalul de Pediatrie/ Operaţii reprogramate din cauza dezinfectanţilor

Spitalul de Pediatrie/ Operaţii reprogramate din cauza dezinfectanţilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Scandalul dezinfectanţilor, care a pornit în urmă cu mai bine de trei săptămâni la nivel naţional, creează probleme în spitale. Unul dintre aceste spitale este cel de pediatrie din Galaţi, unde s-au amânat toate operaţiile care nu reprezintă urgenţe majore. Astfel, joi dimineaţă, conducerea unităţii medicale a decis să amâne opt operaţii, care vor fi reprogramate pentru zilele viitoare.

Conform directorului medical al Spitalului de Pediatrie, medicul Geta Badiu, aceste amânări pot dura până la două zile, perioadă în care unitatea medicală se va aproviziona cu dezinfectanţi de la alte firme. „Achiziţiile pot dura şi până la două zile, mai ales că acum toată lumea caută alţi dezinfectanţi. Noi am demarat deja procedurile. Până atunci vom opera doar urgenţele. Nu se pune cazul să trimitem pacienţii la alte spitale. Preferăm, dacă este cazul, să împrumutăm noi dezinfectanţi de la alte unităţi medicale şi să facem intervenţiile chirurgicale aici”, ne-a explicat medicul Geta Badiu.

Părinţii copiilor care urmau să fie operaţi în cursul zilei de joi au înţeles situaţia. „Fiul meu, în vârstă de 16 ani, urma să fie operat de apendicită, dar a fost întors de la blocul operator. Am înţeles că sunt şi alţi copii în aceeaşi situaţie. Vom aştepta, mai ales că nu este o extremă urgenţă. Nu intenţionez să îmi duc copilul la un alt spital. Vom aştepta şi vedem”, ne-a declarat Marian Panaitescu, tatăl unui copil internat la Spitalul de Pediatrie.

Conducerea spitalului speră să rezolve cât mai repede această situaţie, până atunci însă în blocurile operatorii lucrându-se la cotă de avarie.        

Citit 1957 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.