Fosta campioană renaşte sub numele „Suporter Club Oţelul Galaţi”

Fosta campioană renaşte sub numele „Suporter Club Oţelul Galaţi”
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Fanii care s-au grupat în jurul proiectului au anunţat titulatura şi sigla noului club

Un grup destul de numeros de suporteri ai echipei de fotbal Oţelul Galaţi, intrată în procedura de faliment în urmă cu o lună şi jumătate, încearcă renaşterea echipei de suflet prin înfiinţarea unui nou club, organizat pe modelul socios, care ar urma să intre în competiţie din sezonul următor, în Liga IV sau V. 

Grupul de iniţiativă a anunţat prin intermediul unui comunicat că s-a primit avizul de la Ministerul Justiţiei pentru noul nume: Suporter Club Oţelul Galaţi.

„Noul club înfiinţat, numit Suporter Club Oţelul Galaţi, este continuatorul moral al fostei campioane a României din 2011, legitimitatea sa fiind dată de suporterii care sunt în acest moment parte activă a acestei mişcări. Clubul va fi organizat pe modelul socios, model de succes în tot fotbalul mondial, membrii cotizanţi având puterea de a decide viitorul propriei echipe. Suporterii au decis să ia în propriile mâini destinele Oţelului Galaţi, pentru a nu mai permite să se întâmple ceea ce s-a întâmplat din 2011 până în prezent. Paşii făcuţi până acum de Suporter Club Oţelul Galaţi sunt importanţi şi au rolul de a dovedi că e un proiect serios. Ministerul Justiţiei şi-a dat acordul pentru noua denumire, o primă etapă fără de care nu se putea merge mai departe”, se precizează în comunicat. 

Totodată, s-a anunţat că s-au alăturat acestui proiect şi ultimii antrenori care au activat la echipa de seniori a Oţelului înainte de intrarea în faliment, Stelian Bordieanu şi Sorin Haraga, foste glorii oţelare, care au ajutat cu experienţa lor noul club. De asemenea, majoritatea antrenorilor de la Centrul de Copii şi Juniori sunt în acest moment parte din Suporter Club Oţelul Galaţi. 

De asemenea, imediat după primirea avizului pentru titulatură, a fost stabilită şi sigla. „Cea mai recentă hotărâre a suporterilor a fost votarea în mod democratic a noii sigle a clubului. Aceasta îmbină trecutul cu prezentul, optându-se pentru o siglă care a fost prezentă pe tricourile Oţelului în anii '90 şi care a primit un aspect modern. Sigla este rezultatul muncii unei echipe talentate de graficieni din rândul suporterilor, fiind supusă aprobării întregii comunităţi de oţelari care şi-au dat acordul pentru folosirea ei. Culorile sunt roşu, alb, albastru, culorile reprezentative ale Oţelului ca şi până acum. În plus, am demarat demersurile pentru înregistrarea legală a noului logo, apoi vor urma restul de paşi legali necesari pentru a înscrie echipa în campionatul viitor, în paralel cu restul acţiunilor care au ca scop crearea unui club puternic în Galaţi şi care să atragă lângă el pe toţi cei care îşi doresc să susţină un club curat, unic în regiunea istorică Moldova”, se mai precizează în comunicat.

Cei care doresc să se alăture noului club, o pot face la întâlnirile care au loc săptămânal, de obicei în zilele de luni la ora 19,00, la baza sportivă Siderurgistul. Aceste întâlnirile vor fi anunţate pe site-urile suporterilor dunareabatrana.ro şi fcotelulgalati.info.

Taxa de înscriere este 50 lei, iar cotizaţia anuală va fi plătită de suporteri în funcţie de cardul socios dorit: 60 lei cel roşu, pentru tinerii până în 21 de ani şi persoanele peste 65 de ani; cardul alb - 150 lei (în ambele cazuri sumele sunt plătibile în una sau două rate (la începutul turului şi la începutul returului); cardul albastru 400 lei, pentru cei care doresc să se implice mai mult financiar.

Citit 12920 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.