Povestea unui cuplu din Galaţi/ A cerut-o de soţie pe scenă la Dramatic, pentru că ea iubea teatrul

Povestea unui cuplu din Galaţi/ A cerut-o de soţie pe scenă la Dramatic, pentru că ea iubea teatrul
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

"Fericirea vine din lucruri simple" spun Alina şi Ştefan Andrei, eroii unei poveşti de familie

Toate poveştile de dragoste se nasc diferit. În sânul fiecărei familii există o istorie de la care a început călătoria pe aceeaşi potecă. De cele mai multe ori, de sărbători sau în zilele speciale, cuplurile obişnuiesc să-şi amintească cum a răsărit licărul ce le-a sudat destinele. Astfel de poveşti vorbesc întotdeauna despre valorile care formează temelia unei familii şi nu au cum să te plictisească vreodată. Deşi nu sunt desprinse din filmele americane sau din telenovele, istoriile oamenilor de lângă noi pot fi mult mai impresionante. Asta ne-au demonstrat-o şi protagoniştii de astăzi ai paginii noastre de familie.

Alina şi Ştefan Andrei s-au cunoscut acum 12 ani, iar în 2013 au devenit soţ şi soţie. Şi-au construit o familie frumoasă, în care prietenia şi dragostea stabilesc regulile. 

Pasul de la prietenie la dragoste

Cei doi gălăţeni, Alina (30 de ani) şi Ştefan (29 de ani), spun că începutul relaţiei lor nu a fost impresionant, însă valorile comune au primat atunci când au hotărât să meargă pe acelaşi drum. „Ne-am cunoscut prin intermediul unui prieten, acum 12 ani. Eu aveam 18 ani, iar soţul meu 17 ani. Nu a fost dragoste la prima vedere, dar am comunicat mult şi am descoperit că avem principii comune. Am găsim unul la altul ce nu găsisem în altă parte”, ne-a povestit Alina. Despre prima întâlnire îşi aminteşte şi Ştefan: „Când am discutat pentru prima dată, mi-a plăcut că am sărit peste discuţiile banale pe care le aveam cu alte fete. Am găsit foarte multe lucruri în comun. Am făcut glume unul pe seama altuia, care nu ne-au deranjat. Ne-am înţeles din prima foarte bine”.

După ce au terminat liceul, s-au îndreptat spre Bucureşti, unde au studiat la Universitatea de Construcţii, specializarea de Geodezie. Mai târziu, după absolvirea facultăţii, au hotărât să se întoarcă acasă, la Galaţi, unde şi-au deschis o firmă în domeniul geodeziei. „Am vrut să ne întoarcem, preferând liniştea de aici şi viaţa din provincie”, a menţionat Ştefan.

Inginerul de pe scenele teatrului

Pasiunile Alinei nu s-au oprit doar la profesie. Personalitatea ei creativă a căutat întotdeauna să răspundă chemărilor sufletului. Reîntoarsă la Galaţi, a decis să-şi îndeplinească un vis mai vechi, şi anume acela de a descoperi lumea teatrului. S-a îndreptat sigură spre Facultatea de Arte din Galaţi, devenind studentă la Actorie. Bineînţeles, Ştefan a fost cel care a susţinut-o în drumul spre împlinirea viselor sale. „Mi-a plăcut întotdeauna să am mai multe activităţi. Recunosc că omul care face mai multe lucruri în acelaşi timp, nu le face pe toate bine. Dar, dacă ai o singură viaţă şi îţi place să faci şi alte lucruri, este păcat să renunţi. Dacă aş şti că voi mai avea o viaţă în care aş fi actriţă, de exemplu, atunci aş rămâne doar inginer, însă nimeni nu îmi garantează acest lucru. Iniţial, am ales o specializarea care să îmi aducă independenţa financiară. Dar îmi propusesem ca, după ce voi deveni inginer,  să îmi realizez şi visul de a juca pe o scenă de teatru.

Cerere în căsătorie, dar nu de Cehov…

Erau de aproape un deceniu împreună, în ziua în care Ştefan a hotărât că este timpul să-i ceară mâna Alinei. Pentru a-şi impresiona aleasa, a pregătit momentul până în cele mai mici detalii. „Am cerut-o de soţie la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi. "Am pus la cale ca la sfârşitul spectacolului să apar pe scenă. Invitasem şi câţiva prieteni, părinţii, dar nimeni nu ştia ce intenţie am. În săptămâna în care am pregătit acest moment, am lipsit mult de acasă şi ea era foarte suspicioasă. Alina este o fire foarte curioasă şi mă descoperă repede. În seara spectacolului era nervoasă, după tot ce se întâmplase timp de o săptămână. Stabilisem cu cei de la teatru cum ar trebui să bată luminile şi ce melodie să se audă pe fundal. Într-un final, am reuşit să o surprind”, şi-a amintit Ştefan.

Momentul va rămâne pentru totdeauna şi în memoria Alinei: „Nu m-am aşteptat. M-a luat prin surprindere. Eu mă gândeam la cu totul altceva, după acea săptămână. I-am făcut şi eu o mică surpriză pe scenă. I-am zis iniţial nu, iar după câteva secunde am spus da, cum era şi firesc. Cred că nu contează modul în care eşti cerută în căsătorie, important este să fii luată prin surprindere”, a precizat Alina.

Nunta au jucat-o aşa cum au visat. Departe de tot festivismul obişnuit, Alina şi Andrei au abordat stilul care îi caracterizează. „Am organizat o nuntă diferită. Am vrut să fie una pe gustul nostru, sărbătorită alături de foarte mulţi prieteni. Am renunţat la tot ce ţine de stilul clasic. Ne-am îmbrăcat cum simţeam. A fost o nuntă în stilul nostru. Până şi partea de aranjamente a fost diferită”, ne-a spus Ştefan.

Rock, voluntariat şi călătorii

Cei doi soţi mai demonstrează o dată faptul că oamenii care se aseamănă, se şi atrag. Împărtăşesc multe pasiuni, mai ales că, alături de Alina, creativitatea este prezentă mereu. „Ne place muzica rock, mergem la concerte împreună, iubim foarte mult animalele. Suntem voluntari la „Ajutaţi-l pe Lăbuş”. Din nefericire, timpul nu ne lasă să fim acolo foarte mult, dar îi ajutăm prin alte metode. Suntem mari iubitori de animale”, a punctat Alina. Totodată, Ştefan ne-a spus că în casa lor sunt doi prieteni dragi, un căţel şi o pisică. „Căţelul l-am găsit pe străzi la Tulcea. Ne-a fost foarte milă de el. Era şchiop, plin de paraziţi. Nu ne-am îndurat să-l lăsăm acolo. L-am tuns, l-am deparazitat, l-am operat şi acum este bine. Pisica am obţinut-o printr-o campanie de adopţie. Nu a mai vrut să plece de la noi, dar şi noi ne obişnuisem cu ea”, a povestit Ştefan.

Sunt pasionaţi de călătorii şi chiar ar fi vrut, la un moment dat, să se stabilească în altă ţară, însă au hotărât că este mai bine acasă.

„Ne place să călătorim, să descoperim tradiţiile altor ţări. Nu ne întoarcem în aceleaşi locuri, pentru că sunt prea multe de văzut în această lume. Ne gândeam înainte să ne stabilim în altă ţară, dar tot acasă ne-am întors. Am fost şi în SUA, dar când ne-am pus în pielea românilor de acolo, am constatat că e mai bine acasă. Dincolo de zonele turistice, toate ţările au şi partea lor proastă. De cele mai multe ori, în vacanţe mergem singuri. După atâţia ani, nu avem de povestit foarte multe lucruri. Dar, chiar dacă nu ne spunem nimic, tot ne simţim bine. Şi în weekend-uri, distracţia supremă este să stăm împreună”, mai spun cei doi soţi.

Sufletul şezătorii de la Galaţi

O pasiune mai nouă a Alinei a readus tradiţiile româneşti la Galaţi. De câteva luni, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, organizează o şezătoare, în cadrul căreia participanţii cos, croşetează, realizează bijuterii cu motive tradiţionale şi descoperă tainele portului popular. „Am primit cadou de ziua mea o ie de la o prietenă. Atunci mi-a spus cineva că nu este o ie autentică românească. Pe mine m-a durut, pentru că era prima mea ie. Am vrut să-i dovedesc că acea ie este autentică şi, de fapt, mi-am demonstrat mie că nu este. Studiind, am rămas fascinată de semnificaţiile pe care le ascund iile. Am căutat să descopăr cât mai mult despre portul nostru. Cunoscusem o doamnă de la Brăila care făcea ii la un atelier şi am fost la câteva întâlniri. La un moment dat, a devenit greu să mă deplasez la Brăila şi m-am gândit să fac şi eu aşa ceva la Galaţi. Acum cei care vin la şezătoare cochetează la modul practic cu portul tradiţional românesc şi chiar cu bijuteriile care au motive populare. Nu mă aşteptam ca Galaţiul să ascundă atât de mulţi oameni calzi. În aceste şezători nu este vorba doar despre tradiţii. Dincolo de plăcerea de a ne descoperi rădăcinile este plăcerea de a descoperi oameni”, ne-a povestit Alina.

Despre familie şi vise

Au o familie frumoasă, dar mai păstrează în suflet câteva vise care le pot aduce împlinirea totală. "Ne dorim să avem copii. Este singurul lucru care ne mai lipseşte. Ne dorim mese din acelea mari, cu gineri şi nurori”, ne-au spus Alina şi Ştefan.

La final, au precizat ce înseamnă pentru ei o familie şi cât de importante sunt în viaţa noastră lucrurile relativ mici. „Vedem familia ca pe un cerc de prieteni şi oameni dragi. Dincolo de iubire şi de dragoste, cred că prietenia este foarte importantă. Asta ne-a ţinut atât de mult timp împreună. Fericirea vine din lucruri simple, noi asta am constatat de-a lungul anilor”, au concluzionat Alina şi Ştefan Andrei.

 

Citit 10477 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.