Asociaţia SMURD e lângă comunitate/ Echipamente pentru salvatorii de vieţi

Asociaţia SMURD e lângă comunitate/ Echipamente pentru salvatorii de vieţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Asociaţia SMURD, înfiinţată în anul 2006, a venit în sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu”. Din fondurile adunate după ce gălăţenii au redirecţionat cei doi la sută către Asociaţia SMURD, au fost cumpărate 30 de echipamente individuale de protecţie (combinezoane, şepci, bocanci sardegna, centuri şi tricouri cu mânecă scurtă cu suport grad) destinate personalului de pe echipajele de intervenţiei SMURD. Echipamentele de protecţie, dar şi o serie de consumabile necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţii Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă au fost predate ieri, 13 mai, beneficiarilor.

Nu este prima dată când Asociaţia SMURD este aproape de personalul care lucrează zi de zi pentru salvarea oamenilor. Anul trecut, tot din fondurile adunate din cei doi la sută din impozitul pe salariu, Asociaţia SMURD a cumpărat 20 de cărucioare destinate transportului pacienţilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalul Judeţean. De asemenea, banii au fost folosiţi şi pentru asigurarea mentenanţei ambulanţelor, a echipamentelor de intervenţie şi asigurarea condiţiilor optime de funcţionare a elicopterului SMURD.  

Preşedintele Asociaţiei SMURD, Costică Voicu, are planuri mari şi pentru anul 2016. „Ne dorim să achiziţionăm o autospecială pentru medic, cu echipamente aferente unei unităţi de terapie intensivă mobilă, pe şasiu 4X4. Acesta este proiectul nostru major, la care se aducă şi cel cu privire la repararea unei maşini de intervenţie de tip B, care are nevoie de înlocuirea motorului”, ne-a explicat Costică Voicu.

Acestea sunt doar două dintre multele proiecte ale Asociaţiei SMURD. Dar, ca toate acestea să devină realitate, Asociaţia are nevoie de ajutorul gălăţenilor cu inimă mare, care pot dona cei doi la sută din impozitul pe salariu către Asociaţia SMURD. Banii sunt, până la urmă, tot pentru comunitatea noastră.        

Citit 2422 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.