Mai multe picturi celebre au fost descoperite în casele unor gălăţeni acuzaţi de contrabandă (VIDEO)

Mai multe picturi celebre au fost descoperite în casele unor gălăţeni acuzaţi de contrabandă (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Arme, piei de animale, muniţie, dar şi trei lucrări de dimensiuni impresionante, care par foarte valoroase, au fost descoperite zilele trecute la Iveşti, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii de la Arme, în casele unor persoane bănuite de contrabandă. Astfel, ofiţerii care au descins în cinci locaţii au depistat că persoanele care le deţineau nu adăposteau doar bunuri care ar fi putut să le învinuiască de nerespectarea regimului armelor sau braconaj, ci şi de furt sau deţinere de obiecte de artă provenite de pe teritoriul unui stat străin.

"Au fost găsite o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, un cartuş de vânătoare calibrul 12, două piei de căprior şi o sută de litri de substanţe periculoase expirate. De asemenea, în locuinţele percheziţionate au mai fost găsite o pictură ulei pe pânză, cu dimensiuni de 2,20 x 1,40 metri, o pictură ulei pe pânză, cu dimensiuni de 1,00 x 0,80 metri, reprezentând o vază cu flori şi un vas cu fructe, şi o pictură ulei pe pânză, cu dimensiuni de 1,20 x 1,00 metri, reprezentând o scenă medievală", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Niciuna dintre persoanele la care au fost găsite picturile nu avea acte de provenienţă pentru tablouri, dar poliţiştii au reuşit să stabilească, în urma verificărilor, locul de unde fuseseră aduse acestea. Cel puţin două dintre ele fuseseră semnalate ca furate, în 2013, dintr-o reşedinţă privată de pe teritoriul Italiei. Cele trei pânze au fost date în custodie Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi, în cauză poliţiştii deschizând un amplu dosar penal, pentru contrabandă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri.

 

Citit 6009 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.