Florin Toma este NOUL DIRECTOR al Teatrului Dramatic din Galați

Florin Toma este NOUL DIRECTOR al Teatrului Dramatic din Galați
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Situaţia se va definitiva după soluţionarea contestaţiilor


În urma interviului din cadrul concursului, Florin Toma a fost desemnat noul director al Teatrului Dramatic "Fani Tardini". Ceilalţi trei candidaţi - Cristi Gheorghe, Eugen Făt şi Ionuţ Negrişanu - pot depune contestaţii în perioada imediat următoare, prin urmare, rezultatul nu este încă unul definitiv.

Cum era şi firesc, l-am felicitat pe noul manager şi l-am întrebat de planurile pe care le are vizavi de instituţia pe care o va conduce.

"Îmi doresc, în primul rând, să aduc mai mulţi oameni la teatru şi să accesăm noi segmente de public. Iar în acest sens, mă gândesc să punem în scenă şi teatru pentru adolescenţi, aici oferta instituţiei noastre fiind mai săracă. De asemenea, îmi doresc să creştem standardele calitative ale trupei şi ale producţiilor teatrului, dar şi accesarea unor fonduri prin proiecte europene, lucruri despre care voi vorbi la timpul potrivit. În opinia mea, teatrul trebuie să devină un operator cultural cu rol educativ, care să stabilească o relaţie mult mai strânsă şi mai directă cu publicul. Teatrul trebuie să aparţină întregii comunităţi, să se adreseze tuturor gălăţenilor.

Bineînţeles, voi pleda pentru continuarea proiectelor valoroase care se află acum în derulare", ne-a dezvăluit Florin Toma.

Noul manager al Dramaticului consideră că printre atuurile care l-au propulsat în faţa celorlalţi candidaţi se numără activitatea sa ca profesor la Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural, faptul că este lector universitar la Facultatea de Arte pe care a absolvit-o ca şef de promoţie, dar şi membru fondator al primei trupe de teatru profesionist independent din Galaţi - Social Act Theatre.

Citit 16789 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.