O nouă serie de CONTROALE în spitalele gălăţene
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

O nouă serie de CONTROALE în spitalele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că în curând va dispune noi controale încrucişate în toate spitalele din ţară. De această dată, verificările vor viza modul în care fiecare spital respectă procedurile de igienizare. „Avem măsuri imediate şi un plan naţional de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale. Inspecţia Sanitară de Stat pregăteşte control încrucişat în toate spitalele şi vom face şi teste de sanitaţie”, a spus Vlad Voiculescu.

Toate cele opt spitale publice din judeţul Galaţi aflate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate vor fi verificate în cadrul acestei noi acţiuni. Controlul încrucişat presupune ca două echipe de inspectori sanitari provenite din două direcţii judeţene de sănătate publică să verifice spitalele din alt judeţ.

Rezultatele verificărilor din martie

Ultima acţiune de acest gen a avut loc în luna martie a acestui an, atunci când spitalele au fost verificate de o echipă mixtă formată din inspectori sanitari din Călăraşi şi Suceava. Spitalul din Tecuci a fost sancţionat atunci cu cinci amenzi, în valoare totală de 2.500 de lei, iar Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi cu o amendă de 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de igienizare a secţiilor conform unui grafic, precum şi pentru nemodernizarea secţiilor unităţii medicale. De asemenea, a fost sancţionat Spitalul de Psihiatrie Galaţi, cu mai multe amenzi, în valoare totală de 3.100 de lei", potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Citit 3493 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.