Femeile au ocupat posturile cele mai bune din Poliţie, după recentul concurs organizat

Femeile au ocupat posturile cele mai bune din Poliţie, după recentul concurs organizat
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Opt dintre cele 35 de funcţii de ajutor de şef de post din judeţ puse la bătaie pe 14 mai de MAI, pentru recrutare din sursă externă, au fost adjudecate de reprezentantele sexului frumos


35 de candidaţi dintre sutele de candidaţi care s-au bătut pentru a-şi asigura un viitor în Poliţie respiră acum uşuraţi după ce s-au afişat rezultatele finale ale examenului derulat în mai multe etape, pe parcursul ultimei luni. Toate posturile scoase la concurs în judeţul Galaţi au fost ocupate, concurenţa fiind una extrem de acerbă mai ales în zonele apropiate de reşedinţa de judeţ, precum posturile de la Vânători sau Şendreni. În aceste comune, precum şi în alte şase, viitoarele ajutoare de şef de post vor fi doamnele şi domnişoarele care au obţinut cele mai bune medii, după probele sportive şi la scris.  Celelalte comune unde concursul a fost câştigat de femei în detrimentul bărbaţilor sunt Băleni, Cuza Vodă, Costache Negri, Munteni, Suceveni şi Vârlezi. Cinci dintre candidate au avut medii finale peste 9,00, trei primind calificative cu doar câteva sutimi sub această notă.

Cei care au participat la concurs şi au câştigat chiar şi-au dorit să îmbrace uniforma, asta o dovedesc mediile mari înregistrate la Galaţi. Cel care a avut ghinionul să primească cea mai mică medie, dar care a ocupat totuşi postul, a fost câştigătorul de la Drăguşeni, cu 7,22. La polul opus, cu una dintre cele mai medii din ţară, s-a situat unul dintre câştigătorii unui post de la Rădeşti, cu media 9,67. În ce priveşte media de vârstă a câştigătorilor, aceasta este de 33 de ani, cel mai tânăr viitor poliţist, de numai 20 de ani, urmând să activeze la Rediu, iar cel mai vârstnic, de 46 de ani, fiind vizat pentru postul de la Tuluceşti.

Toţi candidaţii declaraţi câştigători vor primi gradele corespunzătoare pregătirii şi vechimii în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerinţele postului. Aceştia vor fi încadraţi pe o perioadă de probă de şase luni, ei neputând să plece sau să fie mutaţi din funcţiile respective timp de trei ani, cu excepţia cazului în care intervine reorganizarea postului unde au fost numiţi.

Trei pentru reîncadrare

Un singur post din judeţul Galaţi, cel de la Frumuşiţa, va primi, în curând un ajutor de şef de post care a făcut parte din sistem şi a participat la concurs pe locurile destinate reîncadrării. Este vorba de un fost poliţist, în vârstă de 36 de ani, care a câştigat concursul cu media 9,40, în detrimentul celorlalţi doi contracandidaţi, ambii foşti agenţi la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Citit 7442 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.