Medicul ACUZAT că a furat pacienţi a SCĂPAT basma curată. Care a fost explicaţia

Medicul ACUZAT că a furat pacienţi a SCĂPAT basma curată. Care a fost explicaţia
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Concluziile la care au ajuns inspectorii Casei de Asigurări în urma anchetei desfăşurate în privinţa dr. Cerasela Ciubotaru, acuzată că a "furat" pacienţi de pe listele altor medici, sunt de natură să o scoată pe aceasta de sub spectrul oricărei sancţiuni civile.

Potrivit unui comunicat al CAS Galaţi, medicul, care activează atât la UPU Galaţi, cât şi în cadrul cabinetului individual, nu se face vinovat de vreo faptă care să îi atragă sancţiunea rezilierii contractului cu Casa, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Mai exact, instituţia care gestionează fondurile din care sunt plătiţi medicii de familie pretinde că dr. Ciubotaru s-a aflat în culpă, greşind neintenţionat, când a raportat anumiţi pacienţi, pe fondul preluării praxisului de la un medic care a ieşit la pensie.

"La data de  1 martie 2016, C.M.I. Ciubotaru Cerasela s-a transformat în S.C. Cabinet Medical Cristianmed S.R.L. şi a preluat praxisul C.M.I. dr. Dănilă Mihăiţă. Din nota de relaţii dată de dr. Ciubotaru Cerasela, reiese că nu a cunoscut faptul că importul pacienţilor se face automat de către Casă în cazul preluării praxisului şi în situaţia transformării formei de organizare a cabinetului. Pentru raportarea lunii martie 2016, dr. Ciubotaru Cerasela a raportat în mod eronat lista de capitaţie neactualizată, listă existentă în baza de date a C.M.I.", se arată în comunicatul CAS Galaţi.

Pacienţii care s-au trezit peste noapte în "ograda" doctoriţei, fără să fi vrut acest lucru, au fost repuşi pe listele medicilor de familie iniţiali.

Citit 11359 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.