GALAȚIUL, SUB APE - după două ore de PLOAIE TORENȚIALĂ
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

GALAȚIUL, SUB APE - după două ore de PLOAIE TORENȚIALĂ
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

A fost suficientă o ploaie de doar două ore pentru ca oraşul să fie dat peste cap. Străzi pline cu apă, tramvaie oprite pe şine, curţi inundate şi trafic îngreunat. Aşa se poate rezuma rezultatul ploii de vineri seară. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, maiorul Eugen Chiriţă, pompierii au acţionat în mai multe cartiere din Galaţi pentru evacuarea apei.

Cea mai gravă problemă a fost pe strada Leonida Zamfirescu, acolo unde apa a intrat în curţile oamenilor, dar şi în curtea unui service auto. Aici problemele nu au apărut din aceleaşi cauze ca în celelalte cartiere din oraş, și anume a canalizărilor care nu au mai făcut faţă, ci din cauză că pe strada respectivă nu există canalizare. Este o problemă pe care gălăţenii de pe această stradă o ridică de cinci ani de zile.

“De fiecare dată când plouă mai tare, ni se indundă strada şi curţile. În casă încă nu a intrata apa, ci doar în garaj”, ni s-a plâns unul dintre gălăţenii de pe strada Leonida Zamfirescu.

Deşi vădit supăraţi, unii dintre tinerii de pe stradă au încercat să facă haz de necaz şi şi-au montat câteva undiţe. “Poate reuşim să prindem ceva. Plouă şi de obicei pică mai bine. Nu ştiu ce vom prinde, dar la câtă apă este…”, ne-au spus tinerii.

În unele zone din oraş, problemele au fost rezolvate de pompieri cu motopompe. În altele însă, după ce ploaia s-a oprit, canalizările şi-au reintrat în funcţii şi au absorbit toată apa de pe străzi. Bălţi, trebuie să recunoaştem, au mai rămas pe lângă borduri, dar faţă de pâraiele create în timpul ploii, acestea păreau absolut ”normale”.

Citit 60536 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.