Ordin al Inspecţiei Sanitare de Stat/ Controale neanunţate în spitalele gălăţene
Foto: Foto: arhivă VL  

Ordin al Inspecţiei Sanitare de Stat/ Controale neanunţate în spitalele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O serie de suspiciuni cu privire la folosirea în continuare a produselor HexiPharma în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava i-a determinat pe oficialii din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat să dispună efectuarea unor controale inopinate în toate spitalele publice din România. În consecinţă, săptămâna trecută, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au făcut verificări în unităţile sanitare gălăţene care au avut încheiate contracte cu HexiPharma. “Controalele au arătat faptul că în spitalele publice din judeţul Galaţi nu se mai folosesc produse HexiPharma”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. 

Nereguli în două judeţe

Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii (MS), „la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava controlul a arătat că flaconul care apărea pe o înregistrare video conţinea, în fapt, produsul ANIOSYME DD1. Pentru că produsul fusese cumpărat (nu şi produs) de la Hexi Pharma, logo-ul companiei se găsea pe flacon. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi ORL, au fost găsite două flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate. Ambele recipiente au fost ambalate, sigilate şi scoase de pe secţii. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, controlul a relevat că mai există un număr redus de produse Hexi Pharma folosite în activitatea curentă. Motivul este dat de faptul că, pentru anumite produse biocide, nu a fost găsit un înlocuitor similar în stocul de la furnizori care să îndeplinească cerinţele cantitative ale spitalului”.

Ca urmare a celor constatate, în data de 12 mai, MS a recomandat suspendarea utilizării produselor Hexi Pharma, iar ”orice utilizare după această dată cade în răspunderea managementului spitalelor”, se mai arată în comunicat.

      

Citit 2808 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.