Totul despre câştigătorii şi pierzătorii alegerilor locale

Totul despre câştigătorii şi pierzătorii alegerilor locale
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Rubrica Pamflet vă prezintă faţa neştiută a alegerilor de la Galaţi * Află ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor, ce au declarat la cald actorii principali ai scrutinului şi ce ne aşteaptă în următorii patru ani *

 

Pucheanu, mândru de votanţii lui: S-a demonstrat că Galaţiul e gu noi!

 

Ionuţ Pucheanu a mulţumit electoratului gălăţean după ce numărătoarea voturilor l-a desemnat primar al municipiului Galaţi pentru următorii patru ani. În discursul de înscăunare, deja fostul director Ecosal a arătat că ştie exact de unde anume s-a ridicat. „Am spus înainte de aceste alegeri că cine nu e gunoi e împotriva noastră. Sloganul rămâne în continuare valabil, dar se modifică puţin: am arătat lumii întregi că Galaţiul este gu noi!”, a spus Ionuţ Pucheanu la puţin timp după ce a aflat rezultatul numărătorii voturilor. Întoarcerea Galaţiului sub domnia pesedistă nu i-a luat, totuşi, prin surprindere pe specialişti. „Era de aşteptat. Ce mă miră pe mine este că există câteva zeci de mii de gălăţeni care nu au votat cu PSD-ul. Asta e îngrijorător. Înseamnă că Marele Partid nu mai are trecere în Galaţi aşa cum avea pe vremuri FSN-ul. E trist, dar, în acelaşi timp, îmbucurător pentru că, dacă ar fi fost simplu, nu s-ar mai fi bucurat nimeni. Aşa, măcar există luptă, există pasiune. Chiar dacă rezultatele pot fi uşor anticipate, până la urmă”, a declarat Relu Agramat, specialist în comunicare politică.


 Durbacă a atins apogeul trădării: s-a vândut pe el însuşi

 

Eugen Durbacă a demonstrat la aceste alegeri locale că a atins maturitatea politică. Cunoscut drept un politician fără scrupule, Durbacă ne-a arătat tuturor că a ajuns la apogeul trădării: s-a trădat pe el însuşi. „Ceea ce a făcut Durbacă în ziua alegerilor şi, spun unii, şi mai târziu în noapte, arată că este un om politic deplin. Până acum şi-a trădat tot: rude, prieteni, amici, tot-tot! Dar niciodată nu mă gândeam că se poate trăda pe el însuşi. Ce să mai zic, e un politician perfect”, a spus un prieten apropiat al lui Durbacă. Trădarea lui Durbacă de către Durbacă este, de fapt, susţin specialiştii, cheia întregii afaceri electorale de duminica trecută. „Când şi-a dat seama că nu mai poate câştiga alegerile, Durbacă şi-a îndemnat turma să voteze cu Ionuţ Pucheanu. Dar se pare că s-a hotărât cam târziu, iar Ciumacenco încă era în cărţi. Aici a intervenit geniul lui Durbacă, care le-a cerut oamenilor săi din secţiile de votare să bage buletinele de vot cu Durbacă în teancurile lui Pucheanu. E genial de simplu”, a spus Ionel Popa, un cunoscut analist de politică locală. Potrivit surselor noastre, Durbacă şi-a negociat în ziua alegerilor locale un contracandidat PSD de doi lei în colegiu la alegerile parlamentare. „Încă nu se ştie cine îi va fi adversar, dar are PSD suficientă carne de tun la dispoziţie”, a mai comentat Ionel Popa.


Panică la Primărie după plecarea lui Marius Stan: „Înseamnă că în trei ani intră în faliment?”

 

Angajaţii Primăriei Galaţi râd şi plâng în acelaşi timp după ce Marius Stan a pierdut alegerile locale. Pe de o parte, oamenii sunt fericiţi că au scăpat de tiran, însă pe de altă parte se tem să nu se repete istoria. „Am văzut cu toţii ce s-a întâmplat la Oţelul. Era pe val, era bine, dar după ce a plecat el, în trei ani clubul a intrat în faliment. Mă tem că se va întâmpla din nou acelaşi lucru şi cu Primăria. Există un precedent, trebuie să ne ferim”, a spus tanti Varvara, de la Ghişeul 6. Marius Stan exclude, totuşi, această variantă. „Nu cred că se va întâmpla aşa ceva, pentru simplul motiv că nu l-am adus acolo pe Adamescu. Dacă îl aduceam pe Adamescu... da, era o ipoteză de lucru. Dar, din păcate sau din fericire, domnul Adamescu este unde este acum. Se poate verifica: niciun angajat al Primărie nu are vreo asigurare la Astra. Deci nu cred că va intra Primăria în faliment. Deşi, dacă mă gândesc mai bine, dacă iau în calcul că a revenit PSD-ul acolo, nu se ştie niciodată. Vom trăi şi vom vedea”, spus fostul primar al Galaţiului.


Pucheanu crede că el poate face tunelul pe sub Dunăre: „Avem în Partid suficiente cârtiţe”

 

Primăria Galaţi va avea un nou şef, dar proiectele moştenite de la Marius Stan ar putea fi continuate. Ionuţ Pucheanu spune că vrea să facă el tunelul promis de Marius Stan. Mai mult, noul şef al Galaţiului crede că are mai multe şi mai bune mijloace la dispoziţie pentru a duce la bun sfârşit acest proiect. „Lui Stan nu i-au lipsit doar banii şi sprijinul politic pentru acest proiect. I-au lipsit şi săpătorii. El nu avea aşa ceva. La noi în Partid sunt mai mulţi decât avem nevoie pentru un tunel. E plin de cârtiţe în PSD. Dacă le dau drumul într-o seară pe Faleză, până dimineaţă sapă până pe celălalt mal al Dunării”, a declarat Ionuţ Pucheanu, la prima lui întâlnire cu presa după numărarea voturilor. De altfel, Ionuţ Pucheanu are convingerea că poate să convingă şi cârtiţele din celelalte partide să se alăture proiectului. „Dacă vin cârtiţele din PNL, facem totul cu câteva ore mai rapid. Ca să nu mai spun că dacă le aduc şi pe alea de la Durbacă... e ca şi făcut tunelul”, a mai spus Pucheanu.

 

Eugen Pucheanu


Ciumacenco chiar e blestemat!

A pierdut chiar şi cu voturile cele mai multe

Blestem! Este singura explicaţie raţională pe care o găsesc specialiştii în politică în legătură cu pierderea alegerilor de către Nicuşor Ciumacenco. Pur şi simplu nimeni nu îşi explică cum e posibil ca liberalul să piardă alegerile deşi a fost votat de cei mai mulţi dintre gălăţenii prezenţi duminică la vot. „Asta e chiar epocală. Nu cred că i s-a mai întâmplat cuiva până acum. Să primească cele mai multe voturi şi totuşi să piardă la numărare. Da, e ceva nou. Am mai văzut candidaţi care să piardă la un vot, care să piardă pentru că au făcut o boacănă pe ultima sută de metri, dar nu am auzit niciodată despre un candidat care să piardă la numărarea voturilor. Asta chiar e în premieră mondială”, a spus Nelu Rachelu, specialist în bătălii electorale. De altfel, nici acum Nicuşor Ciumacenco nu crede că a fost învins în alegerile de duminică. „Am vorbit cu el miercuri şi încă era convins că a ieşit primar. Din câte mi-a zis mie, el se va prezenta de luni la serviciu, la biroul primarului din strada Domnească. Dacă va mai fi cineva acolo... nu ştiu, dar el e hotărât să îşi ducă până la capăt mandatul pe care i l-au încredinţat gălăţenii”, a spus un apropiat al lui Nicuşor Ciumacenco.

 

A pierdut NicUşor


Şi Direcţia de Sănătate Publică face verificări

Îi vom evalua psihologic pe cei care l-au votat pe Telegan

 

În urma alegerilor locale de duminică, şi Direcţia de Sănătate Publică va demara propria anchetă. Şefii DSP şi-au propus să îi identifice şi să îi evalueze apoi psihologic pe toţi cei 730 de gălăţeni care, potrivit, rezultatelor, l-ar fi votat pe Constantin Telegan. „Sunt două aspecte care trebuie lămurite. Pe de o parte, trebuie să vedem dacă într-adevăr sunt 730 de oameni care l-au votat pe Constantin Telegan. Cifra mi se pare uluitoare, pentru că noi avem în evidenţe doar vreo 200 de persoane labile emoţional în Galaţi. Apoi, dacă se va dovedi că sunt 730 de votanţi pentru Telegan, trebuie să îi evaluăm, să vedem de ce anume suferă”, a spus şeful DSP, Vali Bontea. Pe de altă parte, faţă de precedentele alegeri, Telegan a primit cu aproximativ 500 de voturi mai puţin. „E un semn că medicamentele actuale chiar funcţionează”, a mai spus Vali Bontea.

 

Constantin De Legat


 

Să fie Durbacă ales şef la CJ?

În faţa sediului CJ a apărut un garaj

Nedumerire în rândul gălăţenilor. Deşi toată lumea ştie că noul şef al Consiliului Judeţului va fi Costel Fotea, în oraş a început să circule un zvon ciudat cum că Eugen Durbacă ar avea şanse să fie ales în această funcţie. „Ştim cu toţii că Fotea va fi ales preşedinte CJ. Însă, peste noapte, în faţa sediului CJ a apărut un garaj care i-a pus pe jar pe toţi. Acum toată lumea e speriată că Durbacă începe să îşi aşeze spaţiul profesional”, a declarat o sursă din cadrul CJ Galaţi. Eugen Durbacă a dezminţit, însă, zvonurile. „Nu candidez la CJ pentru că nu vreau să mai vând o dată voturi pe ultima sută de metri. Gata! Am negociat ce am avut de negociat, dacă pesediştii se vor ţine de cuvânt nu voi mai negocia nimic în următorii patru ani”, a spus Eugen Durbacă.

 

Consiliul Giudeţului


Cătălin Cristache nu vrea să facă alianţă cu PSD

„Mai simplu ar fi să fim absorbiţi”

 

Ctălin Cristache se ţine băţos după alegeri. Chiar dacă PSD-ul nici nu s-a interesat de PMP, Cristache susţine sus şi tare că nu va face alianţă cu partidul primarului Ionuţ Pucheanu. „Nu facem alianţe cu PSD-ul. Mai bine să ne absoarbă, că, la câţi consilieri avem, oricum nu contează. Nici nu putem să băgăm vreo hotărâre, nici nu putem să ne opunem. Deci facem şi noi figuraţie. Ne aşteaptă patru ani liniştiţi de mandat, sunt fericit”, a spus Cătălin Cristache. La rândul lor, cei din PSD spun că vor încerca să îi atragă pe cei din PMP de partea lor. „Cine e Cristache? Nu am auzit niciodată de el. PMP? Nu ştiu, vom vedea”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

 

Cătălin Crislache


Locuitorii din Cartierul Siret au decis

Marian Pucheanu va fi primarul lor

Locuitorii din Cartierul Siret au avut candidaţi hibrizi, fiindcă, deşi, în acte, locuiesc în Galaţi, de facto, stau pe terenul Brăilei. Ei au avut de ales între Marian Pucheanu şi Ionuţ Dragomir. „Ionuţ Dragomir a primit mai multe voturi, dar la numărare primar a ieşit Marian Pucheanu”, a declarat Georgel Porumbel, preşedintele secţiei de votare din cartier.

 

Cartierul Şiret


Electoratul din Cudalbi a ales: „Săniuţa, cea mai bună votcă din toate timpurile”

Şi locuitorii din Cudalbi au ales. Ei nu au venit la vot pentru a alege primarul şi consilierii locali, ci pentru a decide care este cea mai bună votcă din toate timpurile. „În urma scrutinului s-a decis că Săniuţa e cea mai bună”, a declarat Mitică Păhărel, preşedintele secţiei de votare din Cudalbi.

 

Secţia de Vomare


Pamflet în versuri

O combinaţie fericită (la combinat) de Submarin Cosorescu

Nu au ce arăta la gât, mai sus...

şi-şi pun bazine vaste la bătaie,

cu beţe strâmbe-nfipte în lături…

şi dă-i şi luptă până când se-nmoaie

vigoarea godinacilor mărunţi

şi slana l-alde buftea...râmătorii

prin troace împuţite, prin gunoi

şi prin scursuri cu iz, de câte ori-i

acută pofta ţării de suine...

şi vor aşa, groh-groh, să se combine!

 

Nu ai scăpare, cât ai fi de surd:

guiţ-guiţ...li-i sete şi li-i foame...

sunt osteniţi...că au trudit, au strâns

(cu kilograme peste kilograme)

untură pentru patrie, dărmând

tot ce le stă-mpotrivă, tot...în fine,

ei ştiu de la mai marii lor, de sus:

şoricul gros, cu greu se poate ţine...

şi grohăie şi caută cu râtul

numai produsul, suma, restul, câtul!  


Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 4828 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.