CSM Dunărea este oficial în Liga MOL

CSM Dunărea este oficial în Liga MOL
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform site-ului Federaţiei Ungare de hochei pe gheaţă, echipa de hochei CSM Dunărea Galaţi, campioana ultimelor două ediţii ale Ligii Naţionale, a fost acceptată în Liga Mol, campionatul regional la care participă cele mai bune formaţii din Ungaria şi România.

Din România mai sunt prezente Corona Braşov şi HCS Miercurea Ciuc.

Mai mult, conducerea Ligii a dezbătut ideea de expansiune cu încă două echipe, mai ales în contextul în care formaţiile din Belgrad şi Zagreb şi-au arătat interesul pentru acest campionat regional.

“Pentru început, vreau să mulţumesc tuturor echipelor care au susţinut echipa noastră în Liga Mol. Noi suntem pregătiţi să participăm în acest sezon şi dorim să vă asigurăm de toată bunăvoinţa noastră că nu vom trage în jos aceasta ligă. Momentan am reuşit să finalizăm contractele jucătorilor în proporţie de 80 la sută, au mai rămas doar cele ale jucătorilor străini, însă purtăm discuţii serioase şi cu un antrenor slovac. Consider că e important să participăm în această competiţie pentru a reuşi să îmbunătăţim calitatea hocheiului gălăţean şi românesc per total”, a declarat Mihai Brandabur, preşedintele CSM Dunărea Galaţi pentru Corona Braşov.

Totodată, a fost luat în considerare şi aspectul prezenţei în mai multe competiţii. “Pentru noi, dar şi pentru Ciuc nu poate fi decât favorabilă accederea Galaţiului în Liga MOL, pentru că după garanţiile primite la AGA FRHG, că nu vor mai fi meciuri suprapuse în sezonul viitor, acum avem o certitudine clară (meciurile directe vor conta pentru ambele competiţii)”, a declarat Emilian Cernica, preşedintele Corona Braşov.

Ultimul punct de pe ordinea de zi din şedinţa Ligii a fost legat de programul de joc pentru sezonul 2016-2017, un program definitiv care va fi transmis la o dată ulterioară.

Reamintim că CSM Dunărea va evolua din acest an în trei competiţii diferite: Liga Naţională, Cupa Continentală (a doua ediţie) şi Liga Mol (în premieră).        

Citit 3370 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.