Liberalii gălățeni au depus SESIZĂRI la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați şi DNA cu privire la ALEGERILE LOCALE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Liberalii gălățeni au depus SESIZĂRI la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați şi DNA cu privire la ALEGERILE LOCALE
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Organizaţia Municipală a PNL Galaţi anunţă că a formulat, marți, 14 iunie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi DNA, o sesizare penală cu privire la săvârşirea unor infracţiuni electorale. Mai exact, sesizarea vizează desfăşurarea scrutinului pentru desemnarea funcţiilor de primar al municipiului Galaţi, consilier local al municipiului Galaţi şi consilier judeţean al judeţului Galaţi. De asemenea, precizează PNL, sunt semnalate nereguli pentru desemnarea funcţiilor de primar, consilier local şi judeţean în secţii din Tg. Bujor, Bălăbăneşti şi Gohor.

Ce reclamă PNL

"Principalele nereguli semnalate vizează falsificarea datelor din procesele verbale în aproximativ 20 de secţii din municipiul Galaţi şi trei secţii din judeţ (Tg. Bujor, Bălăbăneşti şi Gohor). Numărul buletinelor de vot care ies din secţiile respective este semnificativ mai mic sau mai mare (uneori chiar şi de trei ori) faţă de numărul de buletine de vot predate înaintea zilei votării. Mai este semnalată modificarea ilegală, după părăsirea secţiilor de votare şi fără acordul membrilor ei, a datelor din aproximativ 40 la sută din procesele verbale predate la Biroul Electoral Municipal. Procesele verbale sunt extrem de importante, în condiţiile în care centralizarea finală a datelor se face exclusiv în baza lor. Nu în ultimul rând, trebuie analizat şi faptul că doi preşedinţi de secţii de votare au plecat acasă cu sacii cu voturi, pentru a-i preda la Biroul Electoral Municipal a doua zi”, se arată în comunicat.

Liberalii sunt dezamăgiţi că situaţiile nominalizate au fost ignorate de Biroul Electoral Central.

"Atac la adresa democraţiei"

"Din punctul nostru de vedere, ce s-a întâmplat în data de 5 iunie a fost un atac la adresa democraţiei, atac ce a influenţat ilegal alegerile din mai multe zone din ţară: Sectorul 1, Constanţa sau Piteştiul sunt doar cele mai mediatizate. Nu se pune problema că nu ştim să pierdem. Se pune problema că nu ştim să fim furaţi, nu dorim şi nu permitem să se întâmple acest lucru. Infracţiunile semnalate sunt prevăzute de articolul 387 alineatul 1 litera C şi articolul 391 din Codul Penal. Cei găsiţi vinovaţi riscă, în funcţie de încadrare, de la 6 luni la cinci ani de închisoare", se mai precizează în comunicatul PNL.

Citit 2932 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.