VITEZOMANII gălăţeni au încins asfaltul. Trei ACCIDENTE cu MORȚI într-o săptămână

VITEZOMANII gălăţeni au încins asfaltul. Trei ACCIDENTE cu MORȚI într-o săptămână
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

17 abateri de la regulile de circulaţie au dus la producerea de accidente, trei dintre ele soldate cu morţi


Pericolul reprezentat de amenzile usturătoare nu pare să fie conştientizat de şoferi, dar nici de pietonii care "traduc" Codul Rutier după propriile reguli. Încălcarea celor mai elementare norme face ca săptămânal, poliţiştii să dea mii de amenzi ambelor categorii de participanţi la trafic, dar sancţiunile nu îi sperie pe cei predispuşi la greşeli.

Numai săptămâna trecută, conform proceselor verbale tăiate de poliţiştii de la Circulaţie, peste 200.000 de lei, reprezentând contravaloarea a 1.421 de contravenţii, ar trebui, teoretic, să "zboare" din buzunarele indisciplinaţilor.

Cei mai acerbi s-au dovedit a fi vitezomanii, peste 300 la număr, urmaţi de 200 dintre cei pentru care centura de siguranţă este un simplu element de decor al maşinii, dar şi de peste o sută de pietoni care nu au avut răbdare să caute un marcaj regulamentar pentru a traversa.

Pe lângă amenzi, 87 de şoferi au rămas fără permise de conducere, iar 52, fără certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

În situaţii ceva mai grave se regăsesc 12 persoane, şapte pentru că au condus fără permis, majoritatea mopede, iar cinci, deoarece s-au urcate băute la volan.

Imprudenţă ucigaşă

Dovadă că de multe ori prevenţia nu are efectul scontat, încălcarea regulilor ducând la evenimente cauzatoare de răniţi şi pagube materiale, stă numărul de 17 accidente rutiere petrecute într-o săptămână în judeţul Galaţi. Cele mai multe au avut loc în mediul urban, 11 la număr. Patru dintre acestea au fost accidente grave, trei soldându-se cu decesul tot atâtor persoane.

Citit 8341 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.