De pe Facebook, faţă în faţă. Un MEDIC gălăţean, ÎN RĂZBOI cu MAMELE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic

De pe Facebook, faţă în faţă. Un MEDIC gălăţean, ÎN RĂZBOI cu MAMELE
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Reacţia lui Iulian Mihăilă, în urma cererilor pe care o tânără din Focşani le-a adresat Spitalului Judeţean din localitate, a provocat nemulţumire * Acesta şi-a cerut scuze pentru tonul folosit, dar a spus că opiniile sale rămân valide


Iulian Mihăilă, un medic rezident din Galaţi, a reuşit să stârnească adevărate valuri de nemulţumire în mediul virtual, în urma unor mesaje postate pe Facebook. Povestea a început cu Raluca Simion, o tânără gravidă din Focşani, programată să nască la Spitalul Judeţean din localitate. Pacienta a trimis o adresă către unitatea sanitară, în care întreba de ce condiţii vor beneficia la naştere ea şi copilul. De asemenea, adresa anumite cereri şi solicita un răspuns cu privire la posibilitatea îndeplinirii dorinţelor sale.

Medicul rezident a ţinut să intervină, printr-un mesaj scris pe pagina sa de Facebook. Persoanele care au citit acest răspuns au fost deranjate de faptul că doctorul a adresat viitoarei mame fraze de genul: "Poţi să naşti stând în cap" sau "Cum îţi sună fofoloancă cu puroi?".

În ceea ce priveşte durerile resimţite în timpul naşterii medicul îi scrie pacientei astfel: ”Habar n-ai despre ce vorbeşti. Naşterea naturală implică dureri. Negestionabile aşa cum bănuieşti tu. Dacă nu te poţi împăca cu ideea asta mai bine nu fă copii”. Adoptând un ton ironic, rezidentul continuă: “Şi da, bea şi mănâncă, să ai ce voma în momentul în care începi să împingi. Pentru că exact asta lipsea, tu vomitând în timp ce naşti”.

Revoltate de această atitudine, mai multe utilizatoare de Facebook i-au scris medicului, criticându-l. Răspunsul lui Iulian Mihăilă nu a întârziat, doctorul publicând o poză cu maimuţe care strigă. Referirea este la ”mămicile alea care au ţinut morţiş să o aducă pe mama în discuţie”.

"Ne-a făcut cornute"

"Sunt foarte supărată pe dumnealui pentru că a avut un limbaj total neadecvat. M-a deranjat şi faptul că a încălcat orice drept al pacienţilor. Am văzut legea, am postat pe Facebook, iar domnul, după ce a văzut postarea, a pus o poză cu nişte maimuţe, ne-a făcut cornute", a spus Ana Maria Marcu (foto 2), una dintre tinerele mămici care i-au răspuns medicului pe Facebook.

Ce spune medicul rezident

În lumina amplorii pe care a căpătat-o acum toată povestea, Iulian Mihăilă spune că regretă tonul folosit în discuţie. "Încep prin a-mi cere din nou scuze, în mod public, faţă de mămica din Focşani şi faţă de toate doamnele deranjate de postarea mea. A fost o părere strict personală, fără legătură cu locul meu de muncă sau cu Spitalul Judeţean din Galaţi. În momentul în care intru în spital sunt sub un cod şi un jurământ şi-mi respect meseria ca atare. Îmi pare rău că am folosit acel ton. Restul punctelor pe care le-am expus le consider în continuare valide, cu excepţia tonului, repet", a precizat Iulian Mihăilă.

Ca medic rezident, Iulian Mihăilă aparţine de Centrul Universitar de la Iaşi. El este detaşat acum, pentru o perioadă de timp, la Spitalul Judeţean din Galaţi. După ce va termina perioada de rezidenţiat, postul său de medic este într-un spital din Focşani, adică exact acolo unde era programată să nască Raluca Simion. "Administrativ, colegul nostru medic rezident nu este în subordinea noastră. Fiecare are însă dreptul să spună ceea ce gândeşte. Personal, nu sunt de acord cu afirmaţiile făcute, din niciun punct de vedere. Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi se dezice total de opiniile sale", a explicat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalul Judeţean Galaţi.

Citit 26983 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.