MAI PUȚINE mijloace de transport pe traseele TRANSURB

MAI PUȚINE mijloace de transport pe traseele TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Transurb SA Galaţi a trecut la programul de vară, ceea ce înseamnă că mijloacele de transport călători circulă, de astăzi, cu o frecvenţă mai redusă faţă de cea de până acum. Lista completă cu frecvenţa de sosire în staţie a autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor de pe fiecare traseu a fost afişată în staţii şi pe pagina de internet a societăţii (transurbgalati.ro). Numărul autobuzelor de pe trasee va fi redus cu 24, ajungându-se astfel la 82. În ceea ce priveşte tramvaiele, numărul acestora va fi redus de la 35 la 25.

"Graficul aferent programului de vară a fost aprobat în Consiliul Local în luna aprilie, atunci când pe trasee circulau şi operatorii privaţi. Fluxul de călători nu era bine cunoscut atunci. De astăzi, de la ora 5,00, personalul Transurb va ieşi pe trasee şi va monitoriza fluxul de călători, pentru a vedea dacă sunt suficiente mijloace de transport. Acest lucru se va desfăşura timp de câteva zile. Pe baza acestei monitorizări, vom hotărî apoi dacă mai este nevoie şi de alte capacităţi (mijloace de transport - n.r.)", a explicat Genica Totolici, directorul Transurb.

Galaţiul ar mai avea nevoie de încă 50 de autobuze

Parcul auto al Transurb numără, în prezent, 160 de autobuze şi troleibuze, cu 24 mai multe decât la sfârşitul anului trecut. Majoritatea maşinilor au fost cumpărate la mâna a doua. Pe lângă autobuzele care circulă zi de zi, 30 la sută din parcul auto al Transurb reprezintă maşini ţinute de rezervă sau aflate în reparaţii ori revizii periodice.

Pentru ca transportul de persoane să poată fi făcut în condiţii normale, ar mai fi nevoie, pe lângă maşinile disponibile acum, de cel puţin încă 50 de autobuze, potrivit unei estimări făcute de conducerea societăţii publice gălăţene de transport de persoane. Maşinile Transurb circulă acum pe 29 de trasee de autobuz şi troleibuz. De asemenea, există şi zece trasee de tramvai pe care circulă 25 de vehicule.

Citit 10661 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.