Primele decizii ale aleşilor locali: Peste 7,7 milioane de lei pentru APĂ CALDĂ şi TRANSPORT
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Primele decizii ale aleşilor locali: Peste 7,7 milioane de lei pentru APĂ CALDĂ şi TRANSPORT
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Reuniţi în şedinţă extraordinară, aleşii locali au aprobat alocarea unei sume totale peste 7,7 milioane de lei pentru apă caldă în sistem centralizat şi pentru transportul public de persoane. Cele două decizii au fost adoptate cu 22 de voturi „pentru” şi o abţinere din partea consilierei locale independente Simona Vreme.

Acoperirea pierderilor

Aleşii locali au aprobat acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuţie şi furnizare a apei calde pentru populaţie în sistem centralizat în perioada aprilie - mai 2016, în valoare de 3.775.767 de lei, bani de la bugetul local. Prin vocea lui Nicuşor Ciumacenco, grupul PNL a avertizat că este singura dată când votează o asemenea decizie.

„Fondurile erau necesare celor de la Calorgal pentru a putea furniza în continuare apă caldă cetăţenilor care sunt branşaţi la sistemul centralizat. Din păcate vorbim de nişte pierderi pe reţea şi de producţie care se duc spre 90 la sută în perioada de vară. Evident că va trebui să găsim fondurile necesare pentru a fi alocate în continuare pentru a putea furniza acest serviciu. Încercăm să găsim soluţii care să poată acoperi această problemă, dar cred că, mai devreme de un an de zile, nu se va putea realiza”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Bani pentru Transurb

Aleşii au aprobat şi „compensaţia rezultată din diferenţa de tarif pentru contractul de transport public local pentru perioada 9 mai - 31 decembrie 2015, în sumă de 4.051.859 de lei, plătibilă în două tranşe”. Suma respectivă va acoperi preţul unitar pe kilometru parcurs, aşa cum a fost stabilit în urma unui audit tehnico-economic efectuat de către firma Pricewaterhouse Coopers. Transurb are nevoie de aceşti bani ca de aer. „De săptămâna trecută, Transurb are o poprire de aproximativ 2,3 milioane de lei, pe conturi, pentru faptul că ocupă o suprafaţă de teren retrocedată la Depou. Prin urmare rămâneau la limita de avarie, nemaiputându-şi plăti nici măcar salariile. Această sumă pe care am alocat-o azi ţine de exerciţiul financiar pe anul trecut, când, în urma auditului realizat de PwC, s-a dovedit că preţul pe kilometru a fost cu mult mai mare decât cel pe care CL şi l-a asumat. Primul virament va fi de 2,8 milioane de lei”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Citit 5316 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.