Sute de gălăţeni şi-au găsit sfârşitul prin morţi violente, în 2015

Sute de gălăţeni şi-au găsit sfârşitul prin morţi violente, în 2015
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un număr de 671 autopsii au fost efectuate, anul trecut, la sediul Serviciului de Medicină Legală Galaţi

48 de locuitori din judeţul Galaţi şi-au găsit sfârşitul în accidente rutiere în 2015

Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) publică în fiecare an un raport cu activitatea sa din anul precedent. Documentul conţine în mod detaliat şi informaţii cu privire la activitatea Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML) Galaţi. Potrivit raportului, dintre cele 671 de autopsii efectuate la Galaţi, pe parcursul anului trecut, 286 au fost în cazuri de morţi violente, în vreme ce restul au reprezentat cazuri de morţi care nu au implicat în mod necesar o circumstanţă violentă. Comparativ, numărul autopsiilor efectuate anul trecut la SJML Galaţi a fost cu 83 mai mare faţă de cel din 2014. Creşterea este semnificativă faţă de 2011, atunci când numărul înregistrat de autopsii a fost de numai 280.

Loviturile au făcut cele mai multe victime

Printre gălăţeni, cele mai multe morţi violente au survenit, în 2015, în urma unor loviri cu sau de către corpuri dure - 150. Printre mecanismele cauzatoare de moarte se mai numără şi spânzurarea, 48 de gălăţeni, majoritatea bărbaţi, punându-şi astfel capăt vieţii. Alţi 21 de gălăţeni au murit înecaţi, în vreme ce 38 de persoane au sfârşit din cauza intoxicaţiilor cu medicamente sau a asfixierii cu gaze. În total, 60 de persoane din judeţul Galaţi s-au sinucis, anul trecut.

Potrivit datelor din document, şapte persoane din judeţul Galaţi şi-au pierdut viaţa, anul trecut,  din cauza arsurilor pe care le suferiseră. În ordine descrescătoare, 13 gălăţeni au murit în urma loviturilor cu un corp ascuţit sau înţepător, cinci din cauza hipotermiei cauzate de expunerea îndelungată la frig, doi prin înec şi unul prin electrocutare. Raportând situaţia la nivelul întregii ţări, judeţul Galaţi ocupă locul 12 în ceea ce priveşte numărul de morţi violente. Locul 1 este deţinut de Bucureşti – 1.023 de cazuri, urmat de Iaşi - 615 şi Dolj - 454. Cele mai puţine morţi violente s-au petrecut anul trecut în judeţele Covasna - 86, Giurgiu - 101 şi Mehedinţi - 111. În judeţul vecin, Brăila, numărul de morţi violente a fost de 137, la o populaţie de aproximativ 316.000 de locuitori (potrivit recensământului populaţiei din anul 2011 – n.r.). Dacă raportăm numărul morţilor violente la cel al populaţiei, Brăila este un judeţ mai sigur decât Galaţiul, cu o moarte violentă la 2.311 locuitori, faţă de una la 1.855, înregistrată la noi.

De la crime, la accidente casnice

17 gălăţeni ucişi au ajuns anul trecut pe masa de autopsie a medicilor de la SJML Galaţi. Bacăul conduce în "topul crimelor" pe anul 2015, cu 29 de omucideri. Următoarele poziţii sunt ocupate de Bucureşti şi Iaşi, cu câte 24 de omoruri, de Vaslui, cu 22 de omoruri, Dolj, 21 de crime, şi Galaţi şi Olt, cu câte 17 omoruri.

În ceea ce priveşte accidentele, cele mai dese sunt evenimentele rutiere. 48 de gălăţeni şi-au pierdut viaţa anul trecut în accidente de maşină. Alţi şase au murit în urma unor accidente casnice sau agricole, cinci, loviţi de tren, iar trei, în accidente de muncă. La rubrica morţi violente prin "alte circumstanţe", raportul INML arată în dreptul Galaţiului numărul de 147 de decese.

Citit 4570 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.