BAC 2016/ Gabriela Necula, singura elevă de zece din judeţ

BAC 2016/ Gabriela Necula, singura elevă de zece din judeţ
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gabriela Necula. Acesta este numele cu care oraşul nostru se mândreşte după afişarea notelor de la examenul de Bacalaureat. Elevă a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, Gabriela Necula este singura care a obţinut 10 pe linie la bacalaureat. Vestea a luat-o prin surprindere chiar şi pe ea. „Nu mă aşteptam la această notă, cu atât mai puţin să fiu singura din judeţ. Sunt mulţi alţi copii foarte buni, care ar fi putut lua 10. Încă de când am terminat examenul am spus că am greşit cu siguranţă şi că nu voi putea lua 10. 9,50 a fost media pe care m-am gândit că o voi obţine la acest examen, pentru că am considerat că tot mai ratezi o virgula pe undeva şi eşti taxat. Mă bucur enorm de mult că am luat zece, deşi încă nu îmi vine să cred că sunt singura”, ne-a povestit, plină de emoţii, Gabriela Necula.

Surpriză prea mare

Eleva de 10 şi-a văzut nota pe siteul ministerului şi şi-a sunat imediat părinţii. Surpriza a fost atât de mare încât bucuria i-a fost umbrită de incertitudine. „Cred că am luat zece, i-am spus mamei la telefon. Nu sunt sigură. Am venit şi am văzut acum şi pe liste”, a adăugat eleva Colegiului „Vasile Alecsandri”.  

Gabriela a dat examen la limba română, la geografie şi la istorie, fiind absolventă a profilului filologie bilingv - engleză. A avut emoţii la fiecare dintre probele susţinute, dar recunoaşte, timid, că cele mai mari au fost la limba română. „A fost un moment de panică atunci când am văzut subiectul la limba română. A fost o surpriză, pentru că nimeni nu se aştepta la romanul psihologic, se dăduse şi la simulare. Toţi au crezut că se va da poezie sau teatru şi au cam renunţat să mai înveţe romanul psihologic”.

Privind înapoi, Gabriela zâmbeşte ca şi cum ar vorbi despre o poveste în care nu este ea personajul principal. Chiar dacă şi acum consideră că nu deţine cheia succesului şi că o medie de zece la examenul maturităţii depinde de foarte mulţi factori, Gabriela ne-a dezvăluit cum a procedat ea. „Nu cred că există o cheie a succesului. Totul depinde şi de noroc, este şi foarte multă muncă, depinde şi de dispoziţia de moment. Există mulţi factori care influenţează performanţa de la un examen. Am învăţat în toţi cei patru ani de liceu, dar mai intens după banchet, câte patru-cinci ore pe zi, adică de vreo lună şi jumătate - două. M-am şi pregătit suplimentar în ultimul an de liceu. Aveam timp şi să ies în club, de exemplu. Ai timp pentru toate, dacă ştii să ţi-l împarţi”, ne-a mărturisit ea.

Planuri de viitor

Deşi acum se gândeşte şi la o bine meritată vacanţă, Gabriela Necula se preocupă pentru viitorul ei. Nu s-a decis încă unde va studia mai departe şi asta pentru că referendumul din Anglia i-a cam dat planurile peste cap. „Nu m-am decis încă la ce facultate voi merge. Oscilez încă între Anglia şi Olanda. Nu exclud nici varianta de a rămâne în ţară, la Bucureşti sau la Cluj. Îmi doresc să urmez cursurile unei facultăţi de drept european şi internaţional. Îmi plac şi geografia şi limbile străine, dar în clasa a XII-a m-am decis pentru drept.  Discut cu familia de ceva timp din cauza referendumului. Eu sper să se liniştească lucrurile pentru că Anglia era dorinţa mea cea mai mare. Nu renunţ încă la ideea de a studia acolo, pentru că ştiu că au şcoli foarte bune.”

Emoţiile o copleşesc din nou când este întrebată dacă ştie să gătească. „Nu. Chiar dacă voi pleca de lângă părinţi, nu cred că asta va fi o problemă foarte mare. Există mâncare care se încălzeşte la microunde. Asta să fie ultima mea problemă”, ne-a spus Gabriela.

Până se va decide însă unde va merge la facultate, Gabriela vrea să meargă la mare şi la concertul cântăreţei ei preferate: Rihanna. În rest, îşi va petrece vacanţa citind, ieşind în oraş cu prietenii şi relaxându-se. Cam acesta sunt, de altfel, şi hobby-urile elevei de nota zece, care, pe 24 iulie, va împlini19 ani.        

Citit 9415 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.