REVOLTĂ în Penitenciarul Galaţi. Un deţinut a protestat ore întregi pe coşul de fum al unităţii
Foto: Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic

REVOLTĂ în Penitenciarul Galaţi. Un deţinut a protestat ore întregi pe coşul de fum al unităţii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, a fost, în această după-amiază, protagonistul unui episod care înscrie unitatea de detenţie în seria celor în care, în ultimele zile, au avut loc acţiuni de revoltă. Deţinutul s-a urcat pe coşul de fum din curtea unităţii în jurul orei 15.00 şi în ciuda temperaturilor foarte ridicate de afară a refuzat să coboare timp de mai bine de două ore. El ar fi recurs la acest gest pentru a-şi arăta nemulţumirea vizavi de condiţiile de detenţie, susţineau rudele câtorva colegi ai protestatarului.

"Stau în condiţii inumane, nici apă de băut nu au. La robinete curge apă cu viermi, care este scoasă prin ţevi dintr-un fel de puţ. Noi trebuie să le aducem mereu bani şi apă de băut, că aici nu au. Camerele sunt pline de ploşniţe, este mizerie, mulţi s-au îmbolnăvit", ne-au spus rudele câtorva deţinuţi care ieşiseră de la vizită.

Tânărul care s-a urcat pe coşul de fum şi în jurul căruia s-au strâns forţe sporite care să îl convingă să coboare a fost, se pare, elementul vizibil al unor posibile evenimente care ar fi avut loc astăzi în incinta penitenciarului şi care ar fi antrenat mai mulţi deţinuţi.

Pentru prevenirea escaladării tensiunilor în penitenciarul Galaţi a fost solicitată intervenţia jandarmilor, numărul militarilor putând fi suplimentat în cazul în care spiritele s-ar fi agitat mai mult. În prezent, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, sunt încarcerate în jur de 760 de persoane.

Citit 5891 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.