Au început lucrările de amenajare la PLAJA DUNĂREA. Investiţii de 50.000 de lei

Au început lucrările de amenajare la PLAJA DUNĂREA. Investiţii de 50.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pentru ca gălăţenii să se poată bucura, în august şi, eventual, septembrie, de băi de soare - nu şi de bălăceală în bazine! - la Plaja "Dunărea", au fost demarate lucrările de reamenajare a zonei de agrement. Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a fost ieri în inspecţie acolo şi s-a declarat mulţumit de modul în care se desfăşoară lucrările şi a reiterat termenul de redeschidere a zonei de agrement - sfârşitul acestei luni. Conform edilului, investiţiile necesare sunt estimate la maximum 50.000 de lei, iar lucrările vor fi executate, la comanda municipalităţii, de SC Gospodărire Urbană şi de Serviciul Public Ecosal.

Stadiul lucrărilor

"Era venit tractorul de la Gospodărire Urbană cu discul, cred că până deseară termină absolut tot ce ţine de plajă, urmând ca mâine dimineaţă să se scoată rămăşiţele de vegetaţie din nisip. Slavă Domnului, plaja arată bine, sunt zone unde va mai trebui completat cu nisip, dar cu două-trei basculante cred că am rezolvat problema. Toaletele se prezintă într-o situaţie destul de bună, nu sunt necesare intervenţii majore. Trebuie completate şi înlocuite bazinele şi vasele wc-urilor. Zona de duşuri va fi amenajată imediat, dar gresia şi faianţa se prezintă surprinzător de bine. Am găsit spaţiu pentru amenajarea celor două vestiare, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei", a declarat primarul.

Se pregăteşte şi zona de grătare

Ionuţ Pucheanu a mai spus că „defrişările” au ajuns şi în „defuncta” zonă de grătare, care va fi redată şi ea cetăţenilor şi va putea fi utilizată şi după terminarea sezonului estival. „Vor fi înlocuite grătarele. Acolo, în momentul de faţă, se face o aducţiune cu apă. Cred că, până la sfârşitul lunii, absolut tot ceea ce ţine de parcare, stradă de acces, plajă, wc-uri, duşuri vom putea reda în folosinţă. Ştiu, e puţin, dar în condiţiile în care, în ultimii patru ani, nu s-a făcut nimic, e tot ce putem face în trei săptămâni, pentru a mai putea prinde ceva din sezon”, a explicat edilul.

Plaja "Dunărea" s-a aflat, până în vara trecută, în administrarea SC Gospodărire Urbană, de unde a fost preluată de Primărie şi dată în administrare Fundaţiei Sportul Gălăţean.

Citit 18534 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 12:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.