Se clatină scaunul lui Victor Paul Dobre? Ce anunţă unii dintre liberalii gălăţeni

Se clatină scaunul lui Victor Paul Dobre? Ce anunţă unii dintre liberalii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Nemulţumiţi de modul în care au fost desemnaţi candidaţii pentru alegerile parlamentare, dar şi de unele dintre numele poziţionate pe locuri eligibile, liberalii cu state vechi întorc armele împotriva deputatului Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi. Ceea ce indică faptul că recent izbucnita criză din interiorul partidului se adânceşte, iar poziţia de lider a parlamentarului ar putea fi pusă în pericol.

"Am servit PNL-ul cu trup şi suflet 26 de ani. Cu toate acestea, la alegerile locale nu am avut nici măcar ultimul loc pe listă (întăritor de listă!). Rămân liberal, dar nu mai girez actuala conducere a PNL Galaţi, în frunte cu dl. Dobre şi d-na Bogdan. Am muncit toţi pentru a ridica PNL unde este astăzi şi doi oameni vor să-l distrugă. Au oare o misiune? Se doreşte ca PNL să aibă soarta PNŢCD? Trebuie să dispară şi ultimul partid istoric şi să rămână doar urmaşele neocomuniste ale FSN-ului din '90?", a scris, indignat, pe Facebook, profesorul Cristian Gabriel Enache, fost director al Colegiului Naţional "Al. I. Cuza".

Facem precizarea că, aşa cum v-am informat în ediţia de ieri, Tania Bogdan ne-a confirmat că renunţă la mandatul de consilier judeţean şi se retrage astfel din viaţa politică.

De ce nu a fost consultat electoratul?

Printre cei care şi-au exprimat public nemulţumirile se numără şi Mihai Capră, unul dintre cei mai apreciaţi prefecţi de Galaţi. Acesta a precizat că, pentru evitarea unor astfel de tensiuni, în prag de alegeri, conducerea formaţiunii politice ar fi trebuit să consulte electoratul cu privire la candidaţi, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale, când candidatul PNL pentru funcţia de primar a fost stabilit în urma unui sondaj de opinie şi a unei dezbateri interne. "Dacă se mai are în vedere şi dorinţa electoratului, asumată de PNL, de înnoire a clasei politice, contestarea propunerilor filialei Galaţi a PNL devine credibilă. În opinia mea, există o modalitate care ar fi putut să pună capăt acestor discuţii, dar cu un grad ridicat de risc pentru anumiţi lideri locali. Vă amintesc că, la alegerile locale, desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi s-a făcut în două etape: consultarea electoratului pentru a-l stabili pe cel mai bine clasat, apoi o confruntare la scenă deschisă în faţa membrilor de partid a primilor clasaţi. De ce nu s-a repetat procedura acum? Nu cred că e cazul să ne ascundem după deget şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Şansa ca dl Dobre să fie cap de listă la Camera Deputaţilor era îndoielnică, dacă nu chiar nulă. Sigur că se vor găsi persoane care să întrebe - eu în care categorie mă încadrez? A celor care nu le plac ochii celor nominalizaţi sau a celor care sunt supăraţi, nefiind nominalizaţi? Cu riscul de a fi catalogat cel puţin preţios, am să vă spun că, pentru mine, important este oraşul căruia îi datorez foarte mult, în care trăiesc de peste 40 de ani şi de asemenea soarta noului PNL, pentru că am datorii morale şi faţă de vechiul PNL, şi faţă de PDL. De aceea, cred că o consultare prealabilă a electoratului ar fi maximizat scorul PNL în alegerile parlamentare, crescând posibilitatea unei guvernări de dreapta, soluţie de care cred că România, şi prin urmare şi Galaţiul, are nevoie. Despre paşii de urmat, în situaţia dată, cu o altă ocazie, după ce voi avea consultări cu colegi şi prieteni", scrie, pe Facebook, Mihai Capră.

"Nu există o decizie, încă"

"La alegerile locale, nu a fost o consultare publică, ci un sondaj de opinie făcut la nivelul municipiului Galaţi. S-a discutat despre această posibilitate, dar nu avem resurse pentru un sondaj la nivelul întregului judeţ. Suntem un partid care are posibilităţile lui. Listele de candidaţi pentru parlamentare vizează întregul judeţ. La Primărie am avut vot uninominal, dincoace este vot pe listă", a comentat Victor Paul Dobre, care a spus totodată că "e dreptul fiecărui liberal să îşi exprime punctul de vedere. Cred că PNL are structurile lui, care funcţionează, nu am obturat nimănui dreptul de a se exprima".

În ceea ce priveşte propunerile de candidaţi ale PNL Galaţi, care au fost transmise conducerii centrale a partidului pentru aprobare, liberalul a ţinut să precizeze că "încă nu există o decizie luată, nu este o listă deja stabilită, se parcurg etapele statutare".

Citit 6562 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.