Organigrama primarului Pucheanu | Cine rămâne şi cine pleacă dintre oamenii aduşi de Stan

Organigrama primarului Pucheanu | Cine rămâne şi cine pleacă dintre oamenii aduşi de Stan
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Singurul care îşi va păstra funcţia de director general este Cristian Capeţis

* Tincuţa Vrabie şi Daniel Stadoleanu vor primi alte funcţii în cadrul Primăriei

Noua organigramă a Primăriei, propusă de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, ar fi trebuit aprobată la recenta şedinţă a Consiliului Local. Numai că, la începutul întrunirii de miercuri, viceprimarul PSD Sorin Enache i-a propus edilului retragerea ei de pe ordinea de zi. Motivul? "Ar mai trebui ceva clarificări pentru unii dintre colegii noştri", a explicat viceprimarul. "Chiar dacă sunt, chiar dacă nu sunt de acord, va trebui să o retragem. Cu ghilimelele de rigoare vreau să le mulţumesc colegilor noştri care fac ca lucrurile în Primărie să se întâmple la timp şi aşa cum trebuie! Va trebui să mai aşteptăm să ajungem la formula care să ne permită, într-adevăr, să turăm şi noi motoarele. Asta e, mergem înainte!", a declarat nemulţumit edilul.

Iată însă cum va arăta Primăria, conform organigramei propuse.

Tot cinci direcţii, dar reorganizate

Primăria dorită de Ionuţ Pucheanu va avea tot cinci direcţii, câte a avut şi Primăria condusă de Marius Stan, dar reorganizate. Astfel, Direcţia Generală de Dezvoltare şi Direcţia Generală de Infrastructură şi Lucrări Publice se transformă în Direcţia Generală de Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice. În locul Direcţiei Generale de Servicii Publice va apărea Direcţia Generală de Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, a cărei conducere va fi scoasă la concurs. La fel se va întâmpla şi la Direcţia Generală de Buget Finanţe, care devine Direcţia Generală de Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale, şi la nou înfiinţata Direcţie Generală de Relaţii Publice, Evenimente Publice, Managementul Documentelor. Cea de-a cincea direcţie rămâne Instituţia Arhitect-Şef.

Directori păstraţi în funcţie

Potrivit documentelor, Cristian Capeţis, directorul general al Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări Publice, care, după demisia lui Adrian Bucur, coordona şi Direcţia de Dezvoltare, va fi numit director general al Direcţiei Generale de Dezvoltare Infrastructură şi Lucrări Publice. Dintre toţi "generalii" lui Marius Stan, Capeţis este singurul ce va fi păstrat de Ionuţ Pucheanu. Reamintim că, în mai 2015, Marius Stan l-a numit, prin dispoziţie, director interimar, apoi Capeţis a câştigat concursul şi a devenit director general.

Îşi păstrează funcţiile de conducere şi în noua organigramă: Costel Hanţă - director executiv la Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe, Rodica Câmpeanu - director executiv la Direcţia Financiar-Contabilitate, Viorel Mancaş - numit director executiv al Direcţiei Relaţii Publice.

"Generali" traşi pe dreapta

"Se vor desfiinţa, prin restrângerea activităţii sau prin modificarea subordonării structurilor, următoarele posturi: Tincuţa Vrabie - director general Direcţia Generală Servicii Publice, Ionel Burtea - director executiv Direcţia Servicii Municipale, Daniel Stadoleanu - director general Direcţia Generală Buget Finanţe", se arată în documente. Numai că Tincuţa Vrabie, adusă în Primărie de Marius Stan, ca intermar şi apoi ca director plin, şi Daniel Stadoleanu, angajat tot în mandatul fostului edil, nu vor rămâne fără slujbe. "Toate persoanele ale căror posturi au fost desfiinţate vor fi numite pe noi funcţii publice, în conformitate cu prevederile Statutului Funcţionarilor Publici", se arată în nota de fundamentare a organigramei.

Cătălin Tofan, executat

În nota de fundamentare, sigurul care nu este redistribuit pe un alt post este fostul fotbalist Cătălin Tofan, care lucra la Compartimentul pentru Relaţia cu Mediul de Afaceri şi Societatea Civilă. Noua organigramă impune, pentru acest departament, studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor juridice, administrative, economice sau inginereşti. "Domnul Cătălin Tofan va fi eliberat din funcţie, în conformitate cu prevederile din Statutul funcţionarilor publici", se arată în document. "Structura rezultată în urma modificărilor va avea capacitatea de a rezolva mai rapid sarcinile încredinţate prin subordonarea directă primarului, iar comunicarea se va realiza mai eficient pe orizontală şi verticală", este concluzia organigramei propuse de Ionuţ Pucheanu. Rămâne de văzut când va fi aprobată şi pusă în practică şi cine vor fi noii "generali" ai lui Pucheanu.

Citit 13001 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.