SEMIMARATONUL Galaţi 2016, la o nouă ediție. RESTRICȚII DE TRAFIC

SEMIMARATONUL Galaţi 2016, la o nouă ediție. RESTRICȚII DE TRAFIC
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Atleta olimpică Andreea Arsine va da startul curselor de la Galaţi * Aproape 90 la sută din taxe vor fi direcţionate pentru proiecte comunitare * Restricţii de circulaţie în zona centrală, timp de cinci ore


Cea de-a treia ediţie a Semimaratonului Galaţi se va desfăşura duminică, 11 septembrie, începând cu ora 8,30, în organizarea Fundaţiei Comunitare Galaţi. Evenimentul este considerat o platformă de atragere de fonduri pentru comunitatea locală.

Participanţii pot alege una dintre cele patru probe: semimaraton (21 km), ştafetă formată din trei alergători (3x7 km), cros (7 km) şi cursa populară (2,5 km), cărora li se adaugă cursa copiilor (350 m) şi proba animalelor de companie “Charlie”.

Startul curselor de semimaraton, cros şi ştafetă se va da la ora 8,30, din zona Spicul, de la sculptura “Fata pe valuri” (popular cunoscută ca “Nespălata”), traseul fiind următorul: strada Navelor - strada Portului - bulevardul Marii Uniri - urcare pe strada Prelungirea George Coşbuc (pâna la Distrigaz) - revenire pe bd. Marii Uniri - continuare pe Faleza superioară, până la parcarea Complexului Muzeal de Stiinţe ale Naturii şi retur, sosirea fiind tot la Spicul.

Crosul popular va avea startul la ora 9,30, de la intersecţia străzii Prelungirea Coşbuc cu bd. Marii Uniri (zona Parcului "Viva"), iar sosirea se va face la Spicul. Cursa copiilor (0-7 ani) va începe la ora 10,30 şi se va desfăşura pe strada Navelor, pe ultima parte a traseului spre linia de sosire, iar cursa animalelor de companie se va desfăşura pe Aleea de la P-uri, cu începere de la ora 11,00.

Dacă pentru cursele pe distanţe mai mari de 7 km, înscrierile s-au încheiat pe 31 august, pentru celelalte curse acestea se pot face şi la faţa locului, astfel că cei intesaţi sunt rugaţi să se prezinte cu cel puţin o oră înainte de start.

Nume cunoscute printre participanţi

Startul competiţiilor va fi dat de Andreea Arsine, singura atletă legitimată la un club gălăţean (CS Universitatea) care a participat în acest an la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba de 20 km marş. Printre alergători se numără fostul portar al FC Oţelul Cristian Munteanu, dar şi baschetbalistele de la Phoenix Galaţi.

Primarul Municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, va înmâna unele dintre premiile competiţiei.

16 cauze pentru care se donează

Participanţii la această ediţie a Semimaratonului au de ales între 16 cauze/proiecte locale, care se adresează unei zone ample de nevoi comunitare. De la copiii prematuri până la vârstnici, de la copii bolnavi până la cei vulnerabili, de la petrecerea timpului liber până la activităţi terapeutice cu animale, toate acestea se regăsec în platforma de strângere de fonduri. "Aleargă pentru copiii speciali" (APCA), "Dă mai departe!", "Centrul de zi “Teodora”", "Depăşim limitele împreună", "Împreună alergăm pentru Filip", "Standardizarea sălii de kinetoterapie", "Prematurii au o şansă", "Incluziunea copiilor cu deficienţe de vedere în învăţământul de masă", "Punte între generaţii", "Youth Bank", "iESS în comunitate", "Discover", "Forţa albastră!", "Hai cu noi pe munte!", "Terapie şi activităţi Asistate de Animale", "Ajutaţi-l pe Lăbuş" sunt cele 16 cauze.

Reamintim că 88 la sută din taxele de participare vor fi redirecţionate spre cauzele pentru care se aleargă.

Sfaturi pentru alergători

Având în vedere cei peste 21 de kilometri pe care trebuie să-i acoperiţi pe parcursul unui astfel de curse, asiguraţi-vă că purtaţi haine adecvate cu temperatura şi cu vremea de afară. Încălţămintea trebuie să fie uşoară şi confortabilă, de preferat cu talpa moale.

Asistenţa medicală la Semimaratonul Galaţi 2015 este asigurată atât de Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cât şi de voluntarii prezenţi la fiecare punct de hidratare.

Patru străzi vor fi închise duminică

Şoferii auto sunt atenţionaţi că duminică, 11 septembrie, între orele 7,30 şi 12,30, vor fi închise patru artere din oraş: strada Domnească (între intersecţia cu strada Brăilei şi intersecţia cu strada Navelor), strada Navelor, bulevardul Marii Uniri (între intersecţia cu strada Navelor şi punctul Trecere bac - Faleza Superioară a Dunării) şi strada Prelungirea George Coşbuc (între Centrul de Transfuzii şi intersecţia cu bulevardul Marii Uniri, zona Parcului "Viva").

Restricţiile de trafic sunt determinate de desfăşurarea Semimaratonului Galaţi - Ediţia 2016. Pentru securitatea evenimentului sportiv şi pentru siguranţa traficului rutier, câte un echipaj de Poliţie va supraveghea intersecţiile închise de pe traseul competiţiei.

Cauze pentru care poți alerga - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 10639 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.