Cine este prim-vicepreşedintele organizaţiei Galaţi a PMP? Marius Stan şi Eugen Chebac se luptă pentru putere

Cine este prim-vicepreşedintele organizaţiei Galaţi a PMP? Marius Stan şi Eugen Chebac se luptă pentru putere
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Disensiunile din cadrul Partidului Mişcarea Populară (PMP) au escaladat, iar conferinţa de presă ţinută la sediul partidului de către Cătălin Cristache, preşedintele organizaţiei judeţene, Romulus Iaru, secretarul general, Oana Claudia Iurescu, preşedintele organizaţiei municipale, şi Marius Stan, prim-vicepreşedintele Mişcării Populare (conform spuselor lui Cătălin Cristache) nu a făcut decât să inflameze şi mai mult spiritele. "Prim-vicepreşedintele organizaţiei gălăţene a partidului Mişcarea Populară este domnul Marius Stan, nicidecum domnul Eugen Chebac. Consider că informaţia referitoare la domnul Chebac este o greşeală materială, iar pentru noi subiectul este închis. Domnul Marius Stan este prim-vicepreşedintele filialei Galaţi a PMP. Cred că numirea domnului Chebac ca prim-vicepreşedinte a fost o eroare care se va remedia în următoarele zile", a declarat Cătălin Cristache. 

"Documentul prin care domnul Eugen Chebac a fost numit prim-vicepreşedinte al PMP Galaţi nu a fost redactat în cadrul nici unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional, nu a fost comunicat pe niciun canal public, a apărut direct în presa gălăţeană. Noi nu am primit nicio astfel de hârtie, aşa că nu recunoaştem funcţia domnului Chebac", a declarat şi Romulus Iaru. 

Eugen Chebac contraatacă 

"Conducerea centrală a PMP a hotărât, în data de 5 septembrie 2016, numirea mea ca prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Galaţi, numire care s-a făcut legal şi statutar. De altfel, alte comentarii referitoare la această numire nici nu pot apărea, chiar dacă unele persoane consideră politica un joc individual, deşi el este unul de echipă", a explicat Eugen Chebac într-un comunicat de presă. Contactat telefonic de reporterii "Vieţii libere", Eugen Chebac a oferit mai multe explicaţii cu privire la funcţia sa. "Decizia a fost luată de forul superior al partidului, pentru că aşa se iau deciziile, de sus în jos, şi nu invers. Dacă unii au parti-pris-uri şi cred că politica se face după ureche, eu nu am nimic de comentat. Am fost numit prim-vicepreşedinte al PMP la nivel de Galaţi, însă această funcţie este, atenţie, una de interimat, urmând ca după alegerile din interiorul partidului, care vor avea loc după alegerile parlamentare, să se decidă cine va ocupa această funcţie în următorii ani", ne-a declarat politicianul gălăţean. 

Marius Stan, dat jos pe criterii de performanţă? 

"Ştiu că înaintea mea a fost numit în funcţia de prim-vicepreşedinte domnul Marius Stan, însă, aşa cum forul superior al partidului a decis să îl numească, la fel a decis să îl dea jos din funcţie şi să mă numească pe mine în locul dumnealui. S-au luat în calcul mai multe criterii, printre care şi performanţa politică. Domnul Marius Stan îşi are locul meritat în PMP Galaţi, valoarea domniei sale fiind recunoscută în organizaţia locală. De aceea, fac un apel public faţă de domnia sa de a încerca să-şi regândească abordarea personală şi publică faţă de partidul al cărui membru este şi să realizeze că are datoria morală faţă de gălăţeni să-i reprezinte cu cinste, de ce nu, într-un for superior", ne-a mai explicat Eugen Chebac.

În ceea ce-l priveşte pe Marius Stan, acesta şi-a exprimat poziţia în cadrul conferinţei de presă: "Dincolo de respectarea sau nerespectarea statutului, este vorba despre respectarea unui grup, un grup solid şi bine structurat. După cum bine ştiţi, sunt la a doua poveste de acest gen, acelaşi domn Steriu numindu-mă cu semnătura dânsului preşedintele organizaţiei judeţene UNPR, iar la câteva zile l-a numit în locul meu pe domnul Chebac. Procedura aceasta mi se pare mişelească, lipsită de bărbăţie. Hotărârea de a fi numit prim-vicepreşedinte executiv a fost luată în Comitetul Executiv Naţional (CEN) al PMP, cu derogarea că nu pot avea adeziune la PMP până nu se stabileşte prin hotărâre judecătorească fuziunea dintre cele două partide". 

"Chebac, săgeata PSD-ului" 

Amintind că nu se fereşte de cuvinte grele, fostul primar al Galaţiului, Marius Stan l-a acuzat pe Eugen Chebac de parti-pris-uri tocmai cu partidul care se află, oarecum, la conducerea Galaţiului. "Domnul Eugen Chebac nu este nimic altceva decât o săgeată a Partidului Social Democrat, cred că nu mai trebuie să fac demonstraţii pe tema aceasta. PSD care, cel puţin la nivel local, încearcă să-şi infiltreze tot felul de săgeţi în diferite partide. La PMP, un exemplu clar este cel al domnului Chebac, care face tot posibilul să intre aici, să ajungă pe poziţie eligibilă, eventual să intre şi în parlament, unde va întoarce armele, astfel încât PSD-ul cel mare să fie şi mai mare",  a acuzat Marius Stan.  

20 de candidaţi pentru parlamentare

La finalul conferinţei de presă susţinute la sediul Partidului Mişcarea Populară, a fost dată publicităţii lista cu cei 20 de candidaţi locali propuşi de PMP pentru alegerile parlamentare, cu menţiunea că nu se ştie care şi cum vor candida (ori la Senat, ori la Camera Deputaţilor). Aceştia sunt: Andrei Mihai, Banciog Petrică, Butunoi Liviu, Cristache Cătălin, Dobrea Milică, Hîrleşteanu Iulia, Iaru Romulus, Iurescu Oana Claudia, Malinovici Victor, Mărăcineanu Mitică, Martinescu Carmen, Mihai Alin, Milaşcu Daniel, Petcu Anton Marian, Popescu Radu, Stan Marius, Sandu Mitică, Vlaicu Aurel, Toader Matei şi Ursachi Andreea (singurul candidat sigur pentru Camera Deputaţilor, din cauza vârstei, de 23 de ani). 

Pentru că pe această listă nu figurează şi numele lui Eugen Chebac, l-am rugat, telefonic, să comenteze acest lucru. "Am fost informat despre această listă, ştiu că numele meu nu este pe ea, însă cred că este inutil să o dezbatem, dat fiind că este doar o colecţie de nume, în ordine alfabetică, fără perspectiva coagulării numărului de voturi. Această listă trebuie să ajungă la forurile superioare, unde se va decide forma ei finală. Poate va apărea şi numele meu pe listă, sau poate voi candida pentru un alt judeţ. Vom vedea!", ne-a explicat deputatul gălăţean.

Citit 5116 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 22:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.