ATENȚIE, GĂLĂȚENI! Calorgal a început probele la instalaţia de CĂLDURĂ. Unde sunaţi dacă vă confruntaţi cu AVARII
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

ATENȚIE, GĂLĂȚENI! Calorgal a început probele la instalaţia de CĂLDURĂ. Unde sunaţi dacă vă confruntaţi cu AVARII
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Chiar dacă, nici până la acest moment, Calorgal şi Electrocentrale nu au încheiat contractul de vânzare-cumpărare a energiei termice pentru perioada 1 noiembrie 2016 – 31 martie 2017, reprezentanţii societăţii de termoficare au demarat probele de presiune la rece ale instalaţiei de încălzire, procedură obligatorie premergătoare pentru reluarea furnizării agentului termic în sezonul rece.

Potrivit Calorgal, probele la reţeaua de distribuţie se vor face până la sfârşitul lunii viitoare, pe data de 28 octombrie. "Totodată se va efectua şi încărcarea instalaţiei interioare (anunţată din timp prin afişare la scara blocului). În acest sens, recomandăm asociaţiilor de proprietari să se asigure că instalaţiile interioare proprii de alimentare cu agent termic secundar sunt în stare de funcţionare, astfel încât să fie evitate incidentele ce pot apărea odată cu încărcarea instalaţiei interioare”, a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Conform unei informări transmise Prefecturii, până la finele săptămânii trecute reprezentanţii distribuitorului de apă caldă şi căldură au efectuat probe de presiune pentru 17 puncte termice, cu reţelele aferente, din cele 116 care sunt racordate pe agent termic pentru încălzire. "Zilnic, prin dispeceratul societăţii, se consemnează situaţia încărcării instalaţiilor şi, acolo unde se constată presiuni reduse în reţea, se iau măsuri pentru remedierea deficienţelor (...) Acolo unde reţeaua de distribuţie funcţionează corespunzător, s-au încărcat la rece şi instalaţiile din blocuri”, precizează conducerea Calorgal în adresa transmisă Prefecturii.

În cazul în care gălăţenii constată, în timpul probelor, că instalaţia interioară are nevoie de reparaţii şi se confruntă cu avarii, pot contacta Dispeceratul Calorgal, la numărul de telefon 0236.311.018, pentru a solicita intervenţia angajaţilor societăţii de termoficare.

Citit 5439 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.