Pregătiţi-vă pentru AJUTOARELE de ÎNCĂLZIRE. Formularele sunt disponibile de astăzi

Pregătiţi-vă pentru AJUTOARELE de ÎNCĂLZIRE. Formularele sunt disponibile de astăzi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că, începând de astăzi, 19 octombrie, solicitanţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei pot obţine formulare tipizate de cerere şi declaraţie pe propria răspundere. Pentru energia termică în sistem centralizat acestea se ridică de la asociaţiile de proprietari, pentru abonaţii casnici care utilizează energia termică - de la Calorgal (care funcţionează în fostul sediu al Apaterm), iar pentru gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri - de la Compartimentul Ajutoare pentru Încălzire - din strada Traian, nr. 246 (incinta fostului Liceu Traian). Cei care nu vor să bată drumurile doar pentru a obţine formularele tipizate, le pot obţine mult mai simplu, descărcându-le de pe site-ul Primăriei (www.primaria.galati.ro).

"De ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot beneficia consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat şi care au un venit net mediu lunar pe membrul de familie de până la 786 lei în cazul familiilor şi de 1.082 lei în cazul persoanelor singure. În cazul consumatorilor vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, pot beneficia de ajutoare de încălzirea locuinţei familiile şi persoanele singure a căror venit net mediu lunar pe membru, respectiv al persoanei singure este de până la 615 lei. În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat”, a transmis Biroul de Presă al Primăriei.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Primăria Galaţi - Compartimentul Ajutoare pentru Încălzire, din strada Traian, nr. 246 (incinta fostului Liceu Traian), telefoane: 0236 488 444, 0336 102111 sau de pe site-ul www.primaria.galati.ro.

“În situaţia în care familiile şi persoanele singure îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii, dacă aceasta este depusă până pe 20 ale lunii”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

VEZI AICI CE PAŞI TREBUIE SĂ URMEZI ŞI CE CONDIŢII SĂ ÎNDEPLINEŞTI PENTRU A PRIMI AJUTOR PENTRU ÎNCĂLZIRE

Citit 4144 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.