Anchetă la DIICOT | Arestat la domiciliu, a continuat să vândă droguri

Anchetă la DIICOT | Arestat la domiciliu, a continuat să vândă droguri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un gălăţean cercetat de procurorii Direcţie de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi pentru trafic de droguri a căzut din nou în mâna oamenilor legii. Gălăţeanul Adrian Constantin Seranfir a fost şi trimis în judecată de DIICOT Galaţi, judecătorii decizând că acesta poate fi judecat în arest la domiciliu. Cu toate acestea, bărbatul a continuat să vândă droguri, făcând parte dintr-un grup organizat destructurat, săptămâna aceasta, de procurorii DIICOT Vrancea. Alături de Seranfir, au mai fost reţinuţi Nicuşor Toma Ciulin, Elisabeta Ciulin, Octavian Voicu, Neculai Apostol, Tudor Cristian Feraru, Ionuţ Cosmin Lescae şi Liviu Manole, toţi din judeţul Vrancea. Aceştia sunt acuzaţi de constiuirea unui grup infracţional organizat,  trafic de droguri de risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Traficant ajutat de mama sa

Procurorii DIICOT Vrancea susţin că, începând cu anul 2015,  Toma-Nicuşor Ciulin s-a apucat de vândut substanţe cu efect psihoactiv. În această actvitate, inculpatul a fost ajutat şi de către mama sa, Elisabeta Ciulin. Femeia, întimp ce fiul ei se afla internat într-un spital de psihiatrie, dar nu numai, a vândut în locul acestuia substanţe etnobotanice către diferiţi consumatori, cu suma de 15-20 de lei pliculeţul.

"S-a reţinut că inculpatul Ciulin Toma-Nicuşor s-a aprovizionat de la membrii unui grup infracţional organizat, constituit din inculpaţii Seranfir Adrian-Constantin zis „Ciungu”, Apostol Neculai zis „Cobra” şi Feraru Tudor-Cristian, precum şi de la membrii unui alt grup infracţional organizat (care nu avea legături cu primul) constituit din inculpaţii Lescae Ionuţ-Cosmin, Manole Liviu şi Neamţu Ionela-Oana, care procurau, deţineau, ambalau, transportau, distribuiau şi vindeau produse etnobotanice către mai mulţi consumatori de pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea şi Brăila", menţionează procurorii.

Pentru a aduna cât mai multe probe, procurorii DIICOT au afectuat şi mai multe percheziţii, în urma cărora au fost ridicate sumele de 5.000 de lei şi 300 de euro, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, 0,82 de grame de haşis, ţigarete care conţineau droguri, confecţionate artizanal, un minicântar electronic, telefoane mobile, laptopuri şi tablete.

Mandate de arestare

Inculpaţii au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorii vrânceni au decis să emită mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru Toma Nicuşor Ciulin, Octavian Voicu, Adrian Constantin Seranfir, Neculai Apostol, Tudor Cristian Feraru, Ionuţ- Cosmin Lescae şi Liviu Manole. Elisabeta Ciulin s-a ales cu un mandat de arestare la domiciliu.

În acest caz, procurorii DIICOT Vrancea au avut sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi IPJ Vrancea, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi al jandarmilor. 

Citit 8678 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.