UPDATE. Primul weekend cu CĂLDURĂ în sistem centralizat? CALORGAL anunţă că a deschis punctele termice

UPDATE. Primul weekend cu CĂLDURĂ în sistem centralizat? CALORGAL anunţă că a deschis punctele termice
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE: Gălăţenii din cele peste 35.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de încălzire şi-ar putea petrece primul weekend în condiţii civilizate, adică fără a mai tremura pe lângă caloriferele reci. Asta, desigur, dacă dezmorţirea caloriferelor nu va fi periclitată de vreo avarie la reţeaua Electrocentrale. Dar să nu cobim!

Vestea bună a fost anunţată vineri dimineaţă, 4 noiembrie, pe Facebook, de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu: "Au fost deschise primele puncte termice în cartierul Micro 16. Pe parcursul acestei zile vor fi deschise şi celelalte, astfel încât în cel mai scurt timp toate apartamentele care sunt racordate la sistemul centralizat să primească agent termic". Într-adevăr, de la ora 7,30, echipe ale societăţii de distribuţie a apei calde şi căldurii efectuau manevre pentru deschiderea punctelor termice din zona de vest a oraşului (Micro 16, Micro 14, Siderurgiştilor Vest). De cealaltă parte, Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale, dădea asigurări pe Facebook că toate lucrurile merg bine: „Asigurăm în acest moment pe partea de termoficare parametrii solicitaţi de distribuitor”.

La ora 19,00, Calorgal anunţa că mai rămăseseră de deschis doar cinci din cele 114 puncte termice şi se intervenea în acest scop. Deci există şanse ca, mâine, toate punctele termice să fie deschise şi gălăţenii să primească agent termic.

Rămâne de văzut în ce măsură anunţurile optimiste ale autorităţilor se vor transpune în realitate, iar gălăţenii dependenţi de sistemul centralizat de încălzire nu vor mai folosi surse alternative – radiatoare, calorifere electrice ori aeroterme - ca să nu îngheţe în case.


UPDATE. În sfârşit, VINE CĂLDURA în sistemul centralizat!

Potrivit informărilor SC Calorgal SA, până la ora 12,30, peste 50 dintre cele 114 puncte termice au fost deschise, şi urmează, la rând, celelalte.

Primii gălăţeni dependenţi de sistemul centralizat de încălzire care vor simţi cum se încălzesc caloriferele din apartamente sunt cei din Micro 16, Micro 14, Siderurgiştilor Vest şi Dunărea.


Potrivit unei informări transmise de Calorgal, începând din această dimineaţă (vineri - 4 noiembrie, n.r.), de la ora 7,30, echipe ale Calorgal efectuează manevre pentru deschiderea punctelor termice din zona de vest a oraşului (Micro 16, Micro 14, Siderurgiştilor Vest).

Până acum au fost deschise patru puncte termice.

„Pe parcursul zilei, pe măsură ce parametrii agentului termic se vor propaga în reţeaua magistrală, vor fi deschise şi celelalte puncte termice din oraş”, transmite Calorgal.

Rămâne de văzut în cât timp toate apartamentele care sunt racordate la sistemul centralizat vor primi agent termic.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 13999 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.